Gassnova

Klare til å realisere helkjede for karbonfangst og -lagring

Del

Regjeringen har i dag lagt fram en melding til Stortinget om hvordan de vil støtte gjennomføring av fangst, transport og lagring av CO2 i Norge – og kaller prosjektet «Langskip».

-Vi er svært godt fornøyde med regjeringens anbefaling. Regjeringen foreslår å først realisere fangst av CO2 (CCS) ved Norcems sementfabrikk i Brevik. Regjeringen legger også opp til å støtte fangst av CO2 ved Fortum Oslo Varmes avfallshåndteringsanlegg i Oslo, forutsatt at dette prosjektet først skaffer tilstrekkelig egenfinansiering og finansiering fra EU eller andre kilder. Regjeringens beslutning skjer med utgangspunkt i et omfattende arbeid utført av Gassnova og industripartnerne vi har samarbeidet med de siste fem årene. Beslutning er også inspirerende for alle våre dyktige og engasjerte medarbeidere, som har jobbet for å bidra til at vi nå kan realisere fullskala CCS i Norge, sier Trude Sundset, Gassnova SFs administrerende direktør.

Her kan du lese mer om Gassnovas utredninger og anbefalinger
Her er pressemeldingen fra Olje- og energidepartementet

Kontakter

Vegar Stokset
Head of Media Relations
(+47) 952 76 256
vs@gassnova.no

Bilder

Om Gassnova

Gassnova
Gassnova
Dokkvegen 10
3920 PORSGRUNN

400 05 908http://www.gassnova.no/

Gassnova er det statlige foretaket for CO2-fangst og lagring (CCS). På vegne av Olje- og energidepartementet er vi ansvarlig for å modne fullskala CCS-prosjektet i Norge til en investeringsbeslutning.
Gassnovas oppgave er også å spre CCS-kunnskap nasjonalt og internasjonalt – og vi ønsker dialog på tvers av bransjer og landegrenser.

Følg saker fra Gassnova

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Gassnova på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Gassnova

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom