Hæren

KLARE FOR NYE OPPGAVER

Del

Mandag 26.august kl. 12:30 fikk Hæren ny sjef. Etter fire år var det Generalmajor Odin Johannessen som takket for seg og overlot stafettpinnen til Generalmajor Eirik Kristoffersen som kom fra stillingen som sjef Heimevernet. Paradeplassen på Rusta leir var klargjort for høytidelig seremoni og innsettelse av ny sjef. ​​​​​​​​​​​​ Med paradestyrker fra alle Hærens avdelinger var det høytid når Hæren skulle takke en sjef for en godt utført vakt – samtidig som man skulle hilse en ny sjef velkommen. Gjester fra lokale politikere, representanter for Forsvarets avdelinger og ambassader i Oslo var tilstede for å overvære den høytidelige seremonien.

TAKKET AV FOR GOD TJENESTE

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen var selv tilstede for å takke av den avtroppende sjef Hæren og å sette inn den nye. Før Hærens sersjantmajor avleverte seremoniflagget til generalmajor Odin Johannessen for siste gang, sa forsvarssjefen at han var imponert over jobben Johannessen har gjort, spesielt innen operativ evne og tilgjengelighet.

– Han er ansvarsfull, reflektert og tar gode avgjørelser. Odin tar tak i utfordringen han ser og løser dem på en utrolig god måte. sa Bruun-Hanssen under sjefsskiftet på Bardufoss. Han takket Odin Johannessen for sin innsats  og ønsket lykke til videre som Direktør for Næringslivets Sikkerhetsråd. 

Tilbake etter 19 år.

Etter 19 år siden forrige gang generalmajor Eirik Kristoffersen var i Hæren kunne admiralen kalle han frem som den nye sjef Hæren. Kristoffersen har tidligere vært sjef for Forsvarets spesialkommando, Sjef Plan og øving ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og kommer fra stillingen som sjef for Heimevernet. Forsvarssjefen la i sin introduksjon vekt på at den nye sjefen for Hæren er en offiser som med sin brede erfaring fra hele Forsvaret, vil være rette mann til å føre Hæren videre inn i fremtiden. ​

– Vi skal bli best på fellesoperasjoner

Det var en glad, men alvorlig Eirik Kristoffersen som talte til troppene ​​umiddelbart etter at Forsvarssjefen hadde forlatt paradeplassen i Rusta leir. Først takket han sin forgjenger for godt utført vakt. Deretter henvendte han seg til Hæren med et tydelig budskap om at Hæren skal bli best på samarbeid mellom de ulike forsvarsgrenene. 

– Vi skal bli best på fellesoperasjoner, vi skal bli best på å utnytte alle resursene forsvaret råder over. Jeg gleder meg utrolig til å få jobbe med en hær som de siste årene har økt beredskapen. Kristoffersen understreket også viktigheten av respekt for hverandre, mangfoldet og den enkelte. 

Etter oppstillingen samlet gjester og sjefer seg i messa, hvor det ble avholdt en høytidelig lunsj​ for de to generalene – den forrige og den nye.​

Tekst og foto: Frederik Ringnes 

INFO til redaksjon: Flere bilder fra sjefskifte kan lastes ned her: https://mediearkiv.forsvaret.no/fotoweb/archives/5015-H%C3%A6ren/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Hæren

Følg pressemeldinger fra Hæren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hæren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hæren

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom