Norges Kampsportforbund

KLARE FOR ÅRETS ANDRE PREMIER LEAGUE-STEVNE I KARATE

Del

Denne helgen arrangeres årets andre Premier League-stevne i karate i Dubai. Tre norske utøvere har tatt turen til de Forente Arabiske Emirater for å måle krefter mot verdens beste karate-utøvere

Andrine Hilton og Ismail Bellemkhannate. foto : Eivor Eriksen
Andrine Hilton og Ismail Bellemkhannate. foto : Eivor Eriksen

Totalt deltar nær 600 utøvere fra 85 land i stevnet. Konkurransene i Dubai denne helgen blir en viktig del av oppkjøringen til OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i mai.

Kun de beste i verden deltar i Premier League-stevnene, og stevnet i Dubai er det andre av en serie på seks i løpet av året. Fra Norge deltar:

Bettina Alstadsæther, Stavanger Karate klubb -61 kg

Andrine Hilton, Tiger Karate klubb, -68 kg

Ismail Bellemkhannate, Mizuchi Karate klubb +84 kg

Hele verdenseliten deltar

Helgens Premier League-stevne inngår i rekken av utvalgte konkurranser hvor de norske utøverne med ambisjoner om å kvalifisere seg til OL må delta. Vurderingsstevnene, inkludert Premier League Dubai, teller for å bli vurdert til laget som skal delta i selve OL-kvalifiseringsstevnet i mai. Til dette stevnet kan Norge sende kun én utøver per vektklasse.

Om man ser på påmeldingslisten er det liten tvil om at Dubai-konkurransen er viktig for verdenseliten: Med to unntak stiller alle regjerende verdensmestre i Dubai, melder World Karate Federation på sine nettsider. 

Historisk OL det store målet

Interessen for karate har økt betydelig de siste årene, i etterkant av at idretten kom på OL-programmet for Tokyo 2020.

– Karate jobber for å få plass på det faste OL-programmet – men det gjør også en rekke andre idretter, og det er ikke sikkert at det blir flere OL-konkurranser for våre senior-utøvere i karate. Dette konkurranseåret blir dermed spesielt for verdens fremste karate-utøvere, da alle sikter mot å delta i OL i Japan, og mulighetene for å sikre seg det som uansett blir historiske karate-medaljer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Andrine Hilton og Ismail Bellemkhannate. foto : Eivor Eriksen
Andrine Hilton og Ismail Bellemkhannate. foto : Eivor Eriksen
Last ned bilde
Andrine Hilton foto : Eivor Eriksen
Andrine Hilton foto : Eivor Eriksen
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom