Møller Mobility Group

Klar for het bildelingssommer: Hyre med snart over 1000 biler i hovedstaden. Har lansert i Bergen og Trondheim

Del

Solen skinner over store deler av landet og sommeren står snart for døren. Hett er det også for aktørene innen bildeling: Nesten samtlige aktører vokser betydelig og mangedobler antall leieforhold, brukere og omsetning. Hyre, med Møller Mobility Group som største eier, satser betydelig på nye mobilitetsløsninger og skalerer nå til over 1000 biler i Oslo og har akkurat lansert i Bergen og Trondheim. Kanskje sommeren 2021 blir den store bildelingssommeren?

Det har tidligere vært mange spådommer om både blodbad og overetablering av antall bildelingsaktører. Det stemmer ikke helt. Nå viser det seg at flere aktører fortsatt vokser raskt. Og i 2020 gikk Hyre og flere andre aktører med overskudd.

- Vi ser en økende etterspørsel etter våre tjenester blant privatpersoner. I 2020 økte vi omsetningen med 300%, og vi registrerer at flere av våre kolleger i de andre bildelingsselskapene også opplever sterk vekst. Det er for oss helt tydelig at dette er et marked som skal vokse kraftig i årene som kommer, sier Nils Petter Nordbø, daglig leder i Hyre.

At også mange velger seg Norgesferie, er noe de også regner med å merke.

«Vi har biler for alle behov og forventer en tydelig vekst i sommer når mange nordmenn skal på Norgesferie. Bil er fleksibel og praktisk mobilitet,» sier Nordbø.

Når vi henviser til tidligere artikler om forventet blodbad blant aktørene rister Nordbø oppgitt på hodet og mener det er visjonsløst.

- Ser vi mot andre storbyer utenfor egne landegrenser, kan vi se en betydelig vekst blant ledende bildelingsaktører. I Moskva har det siden 2016 vokst fra 1 600 til nå nærmere 40 000 bildelingsbiler. I Oslo passerer Hyre nå over tusen biler denne sommeren. Det vil være en tredobling av hva vi hadde i fjor. I tillegg lanserer vi både i Bergen og Trondheim nå som vi har bevist at forretningsmodellen vår er bærekraftig, fortsetter Nordbø.

Bergen kommune satser på bildeling
Det er altså mye som tyder på at bildeling vil bli en stadig mer sentral del av bybildet i flere norske byer. Bergen, Trondheim og Sola Kommune er eksempler på kommuner som har hatt anbud ute for innkjøp av bildelingstjenester til tjenestebruk. Hyre ble i mai valgt som leverandør av bildelingstjenester for Bergen Kommune, og Sola Kommune er allerede i gang med sin løsning som også leveres av Hyre.

I anbudet til Bergen kommune refereres det til “klima- og miljøplanen for egen virksomhet” der kommunen har et overordnet mål for transport at «kommunens ansatte skal bruke mest mulig miljøvennlig transport både i tjenesten og på vei til og fra arbeid». Videre er det satt mål om at tjenestekjøring skal være fossilfri innen 2025, at det skal skje en reduksjon i bilparken, samt oppnås en reduksjon i bruk av privatbil til tjenestekjøring.

Bildeling vil kunne bidra til at det utføres flere tjenester med færre kjøretøy, og også redusere bruk av privatbil i tjeneste. Ved å redusere bruk av privatbil i tjeneste vil man også fjerne ansattes behov for å kjøre bil til og fra arbeid. I Grønn Strategi er det satt mål om at Bergen skal fremme delt mobilitet for å redusere antall biler per husholdning i kommunen. Ved selv å benytte seg av bildelingstjenester, vil kommunen være med å bidra til at tilbudet tilgjengeliggjøres for innbyggerne i flere deler av kommunen.

- Når kommunen viser vei ved å inngå større avtaler om bildeling, muliggjør det kommersielle aktører å etablere et bredt tilbud av biler som er avgjørende for at folk flest skal vurdere bildeling som et reelt alternativ til egen bil, sier Nordbø. - I lanseringen i Bergen legger vi inn over 100 biler allerede i år og har allerede på plass mesteparten av volumet nå før sommerferien, fortsetter han.

Byer som Oslo, Trondheim og Bergen etablerer også reserverte plasser for bildelingsaktører, som også er med på å tilrettelegge for et bedre tilbud for innbyggere.

Doblet antall brukere under pandemien
Som mange andre aktører så Hyre en kraftig reduksjon i antall leieforhold da Norge stengte ned i mars 2020, men leieforholdene kom raskt opp igjen til et høyere nivå bare uker senere. Siden nedstengingen 12. mars i fjor har antall brukere på Hyre over doblet seg og passerer nå 60 000 brukere.

- Vi tror økningen vi og andre bildelingsaktører har sett under pandemien er “på tross av” snarere enn “på grunn av”, poengterer Nordbø. - Selv under full nedstenging ser vi at folk har hatt behov for å flytte på seg og jeg tror på betydelig økt vekst når ting går tilbake til normalen.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Nils Petter Nordbø er daglig leder i Hyre.
Nils Petter Nordbø er daglig leder i Hyre.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Om Hyre

Hyre ble etablert i samarbeid med Møller Mobility Group i 2017 som nå er største eier med 77% sammen med ledende ansatte. Hyre omsatte for 48 millioner i 2020 og har nå over 60 000 brukere på tjenesten. I år vil antall biler på tjenesten passere 1200 biler fordelt på Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Med kun en app kan du bestille, åpne og betale for leieforholdet – helt uten venting. Bomring, drivstoff og leiepris blir automatisk kalkulert i sanntid, slik at du har full oversikt og ikke bruker tid på administrasjon. Målet er at du aldri er mer enn 5 minutter unna nærmeste Hyre-bil.

 

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Sponsoravtale mellom BUA og Møller Mobility Group14.6.2021 11:00:00 CEST | Pressemelding

BUA er et sted der barn og unge i hele landet kan låne alle slags uteleker og ting gratis. BUA-nettverket med 164 utstyrsbibliotek i 132 kommuner dekker hele landet. Møller Mobility Group ønsker nå å støtte BUAs arbeid i Oslo ved at BUA får disponere to Volkswagen e-Crafter varebiler i to år (elektriske varebiler). Da kan stiftelsen etablere et mobilt BUA-utstyrsbibliotek som bringer utstyret fossilfritt dit folk bor og der aktivitetene skjer.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom