Stellantis Norge

Klar for eventyr: Citroën My Ami Buggy Concept

Del
Mottagelsen av Citroëns lille mobilitetsobjekt, Ami, har vært meget god. Det nye konseptet My Ami Buggy viser hvordan Citroën kan tilby leken, utslippsfri og uavhengig mobilitet for en dag på stranda, eller som ren rekreasjon på landet eller i byen.

I likhet med resten av Ami-familien er den selvsagt elektrisk, og den kan kjøres fra du er 16 år og har førerkort for bil eller mopedbil.

Filosofien som ligger bak Ami har hele tiden vært helt tydelig: Dette er ikke en bil, men kan likevel løse en rekke mobilitetsbehov. I arbeidet med My Ami Buggy har designerne fortsatt å la seg inspirere av andre designobjekter som vi har rundt oss. Det handler om ting som arkitektur, møbler, klær, sko, sportsutstyr og interiør.

Tøff og praktisk

Eventyrlysten til My Ami Buggy er helt tydelig, samtidig har den beholdt det praktiske og minimalistiske som har vært varemerket til Ami fra den ble vist første gang. Knastedekk, beskyttelse foran lyktene og ikke minst den store LED-baren på taket viser at My Ami Buggy er laget for å brukes. Vel fremme ved stranden, kan du bruke lysene og Citroëns spesialdesignede blåtannhøyttaler for å skape den stemningen du ønsker.

Dørene er fjernet og erstattet av et gjennomsiktig og vanntett materiale som kan trekkes bakover om regnet skulle komme. Det hele er en liten hyllest til Citroën Mehari – den legendariske åpne bilen som ble lansert i 1968. Trekkene kan enkelt pakkes bort og lagres bak setene i egne oppbevaringsbager.

En liten caps stikker frem over taket, og sørger for skygge i solen, og beskyttelse fra regnet.

Til tross for at My Ami Buggy er leken, er den fremdeles fornuftig, og bruker rørrammen til å sikre at tilbehør som reservehjulet på taket og beskyttelsesbøylene sitter trygt.

Alt ligger i detaljene

Studerer man My Ami Buggy nærmere, vil man se at designerne har brukt tid på detaljer. Citroën-vinklene går igjen en rekke steder, som en hyllest til den rike historien til merket. Vinklene finnes både på hjulkapsler, frontplatene, capen, sidebeskyttelsen, brakettene for feste av lys, nede på støtfangerne og bak på sidespeilene. I tillegg finner du dem en rekke steder i interiøret.

I tillegg står det «Pilot» på taket over førersetet, og «Copilot» over passasjeren – og som hentet fra motorsport finner du 01 på førersetet og 02 på plassen til passasjeren. Gule piler under spoileren og på skjermene viser hvordan luftstrømmene går, slik du kan se på fly.

I tillegg finner du «+» på sidespeilet til føreren, for å vise at den elektriske drivlinjen.

Innvendig har man forbedret tre viktige områder: Seter, smart oppbevaring og plass til bagasje.

Som fra sine slektninger på bilsiden har My Ami Buggy fått Advanced Comfort® setestopping, som har økt i tykkelse fra 35 til 70 millimeter. De kan for øvrig enkelt fjernes og vaskes om det skulle bli behov for dette. Det smarte oppbevaringsrommet foran passasjeren kan også tas ut av bilen og brukes på en piknik eller tur på stranden.

Du får også et spesialtilpasset veskesett, som sørger for at du kan ta med deg alt du trenger for en dag på farten.

My Ami Buggy Concept er nok et eksempel på hvordan Citroën dyrker det lekne og tillater seg å tenke utenfor boksen. Den viser også hvor fleksibel Ami er som konsept – og hvordan denne mobilitetsplattformen kan utvikles videre.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00