Testerne

Kjør bil med rabatter i høst

Del

Er bilen kun en nødvendighet for deg eller en lidenskap? Uansett går det fort mye tid og penger med til bilhold. Testerne har sett nærmere på hvilke betalingskort som kan gi rabatt på kjøp av bil, bilpleie, motor, dekk og tilbehør samt drivstoff i høst. Ett av kortene vi undersøkte tilbyr hele 6 % rabatt på det meste innen bil i oktober, inntil 5 000 kr.

6 % rabatt – Hvilke kort kan du spare mest penger med?

Høsten er her med glatte veier, uforutsigbare kjøreforhold og behov for mer bilpleie. Trenger dubil, reparasjon, service, bilutstyr, dekk eller bildeler? I så fall kan det være lurt å betale medIkano Visai oktober. Kortet gir maksimalt 5 000 kr i månedsrabatt per kalenderår som ved bilrabatten på 6 % tilsvarer kjøp opptil i overkant av 83 000 kr. Det er ikke begrensning i antall kjøp, men rabatten gjelder kun denne måneden. Du finner oversikt over hvilke steder lenger ned i artikkelen.

Rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjoner

Hvis du kjører bil, kan det være mye penger å spare ved å bruke et bensinkort eller drivstoffkort. Bruker du et av de beste kortene, kan du spare mye penger hvert år per kort på drivstoff og alt av varekjøp på bensinstasjoner. Her er kredittkortene i testen som gir deg som forbruker fordeler. Les gjerne mer om våre kriterier for utvalget, og hvordan vi tester og sammenligner kredittkort under tabellen.

Tankefeil-forsikring

Noen kredittkort tilbyr også såkalt tankefeilforsikring. Testerne anbefaler deg å lese vilkårene for dette grundig. Vi merker oss at den gjelder når kortet benyttes 100 % til betaling ved fylling av drivstoff, og du må fylle minst 20 liter eller 5 kg gass per gang. Forsikringsbeskyttelsen gjelder f.o.m. første fylling med kortet og deretter i 60 dager. Ved hver ny fylling forlenges forsikringsbeskyttelsen med en tilsvarende periode.

Og husk: ikke la det påløpe renter hvis du kan unngå det

Vi anbefaler deg å tilbakebetale all benyttet kreditt ved forfall så du kan få rentefrihet på inntil 50 dager. På denne måten oppnår du rabatt på kjøpene uten rentekostnader. Kredittkortrenten er svært høy på mange kort, som dette eksemplet: ved utsatt betaling, eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-


Mer om testen og kortene

Kredittkortene oppfyller testernes objektive vilkår Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, ikke har etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift og at de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

Hva betyr 6 % rabatt på bil og tilbehør med Ikano Visa?

Bil og tilbehør er en såkalt månedsrabatt hos Ikano Visa i oktober. Total månedsrabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner. Ikano Visa har ikke månedsbegrensning utover årsbegrensningen. Testerne merker seg at banken definerer inn et godt utvalg steder hvor kortet gir rabatt. Vi merker oss samtidig at rabatten i bransjen bil og tilbehør her ikke gjelder drivstoff. Rabattene ser du på hver relevant transaksjon og kontinuerlig på Min Side hos Ikano. Banken informerer om at du også vil få en oversikt på fakturaen som sendes ut fra den i november. På Ikano Visa sin nettside har de følgende oversikt over steder du som Ikano Visa-kunde får rabatt hvis du betaler med kredittkortet (brukerstedsgruppene, MCC-Merchant Category Code som inngår i bransjen de har definert som Bil og tilbehør). Det er basert på disse bransjekodene at Ikano Visa foretar rabattberegningene:


Brukerstedsgrupper – Bil og tilbehør MCC
Rens og polering 2842
BTB biltilbehør og nye deler til bil 5013
Bilforhandler – Salg, service, reparasjon 5511
Bilforhandler – Brukte biler 5521
Biltilbehørsforhandler 5531
Dekkforretning 5532
Reservedel og tilbehør 5533
Forhandler av biltilhengere 5561
Husbilforhandler 5592
Bilopphugger og kranbiler 5935
Karosseri reparasjon 7531
Dekk reparasjon og regummiering 7534
Billakkering 7535
Bilreparasjon (ikke forhandler) 7538
Bilvask 7542
Kranbil 7549
Automobil org. 8675Testerne ønsker deg en hyggelig bilhøst!
Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Testerne

Testerne
Testerne
Ullern Allé 41
0381 Oslo

21 94 47 34https://www.testerne.no/i-media/

Testerne ble skapt tilbake i 2012 med et ønske om å bidra til at norske forbrukere enkelt kan finne produkter som passer best til sine behov og ønsker, slik at de får mest mulig ut av sin personlige økonomi.

Derfor tilbyr vi gratis og transparente forbrukernettjeneste som er åpne for alle, hvor vi tester og sammenligninger produkter. I tillegg tilbyr vi tips og informasjon.

TESTERNE har ved flere anledninger blitt benyttet som eksperter på lån, kredittkort og forsikring av ulike mediehus som Finansavisen, Hegnar.no, Dagbladet.no, ABC Nyheter og Klikk.no.

Testerne liker å grave dypt i undersøkelsene, og gjør dermed ofte interessante og for mange overraskende funn som kan ha betydelig påvirkning på lommeboken til forbrukerne.

- Norges mest brukte lån- og kortsammenligner siden 2012. Over 600.000 nordmenn benytter seg årlig av våre tjenester.

Følg saker fra Testerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Testerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Testerne

Google Pay eller Apple Pay? Sistnevnte kan gi rentesmell22.11.2018 07:57:52 CETPressemelding

Apple Pay og Google Pay er en suksess for bankene som er med i betalingstjenestene, men du som forbruker risikerer å få en kostnadsoverraskelse fra over halvparten av kredittkortene tilgjengelig i Apple Pay. Bare kortene fra Nordea og Sbanken kommer her godt ut. Testerne mener i sin helhet at Google Pay kommer bedre ut som betalingstjeneste enn Apple Pay. Google Pay er mer tilgjengelig som betalingsløsning og vil ha et større og mer variert antall tilbydere for sin betalingstjeneste.