Entra ASA

Kjøper hotell på Tullin

Del

(Oslo, 9. juli 2021) Entra kjøper Hotel Savoy for 185 millioner fra Strawberry som ledd i selskapets strategiske satsning på Tullin.

Hotel Savoy i Universitetsgata 11 (Foto: Nordic Choice Hotels)
Hotel Savoy i Universitetsgata 11 (Foto: Nordic Choice Hotels)

Hotellet har en sentral beliggenhet ved Entras kontor- og utdanningsklynge på Tullin og utgjør en viktig del av den pågående byutviklingen i området. Hotellet ligger like ved Karl Johans gate med nærhet til Oslos kulturliv og severdigheter, og Entra ser for seg å videreutvikle Savoy de nærmeste årene.

— Hotel Savoy passer godt inn i Entras strategi for utvikling av en levende og aktiv bydel i Tullin-området. Vi ser frem til å kunne tilby et attraktivt overnattingsalternativ ved kurs- og konferanseaktiviteter i Rebel, eller for besøkende til leietagere i området. Gjennom en videreutvikling av Savoy vil vi kunne tilby et forsterket kundetilbud ved at vi også har et hotell i porteføljen vår på Tullin, sier Sonja Horn - administrerende direktør i Entra ASA.

Hotel Savoy har i dag 93 rom og drives av Nordic Choice Hotels. Her ligger også Restaurant Eik, som fikk den prestisjefulle utmerkelsen Bib Gourmand av restaurantguiden Guide Michelin, og den anerkjente Restaurant Fjord. Savoy Bar er også et populært samlingspunkt og passer godt til Entras øvrige satsing på utadrettet virksomhet i Tullin-området.

— Nordic Choice Hotels fortsetter samarbeidet som leietaker og skal se på muligheten for å utvikle hotellet til noe nytt, unikt og spennende i samarbeid med Entra, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Rådgivere for Strawberry har vært Ro Sommernes Advokatfirma.

Hotellets historie

Bygården hvor Hotel Savoy holder hus, ble satt opp på midten av 1800-tallet – under Oslos store bohemtid. Opprinnelig bestod bygården av leiligheter, men bygget er drevet som hotell siden 1916.

Det tradisjonsrike hotellet har opp igjennom historien hatt mange kjente og kunstneriske gjester. Rom nr. 207 var favorittrommet til Cornelis Vreeswijk hvor han komponerte og skrev. Sangene er utgitt posthumt under navnet «Songs from Savoy». Henning Kvitnes har også skrevet en sang om et opphold i baren på «Savoy Hotel». 

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Entra, telefon: 915 39 846, epost: stj@entra.no

Bilder

Hotel Savoy i Universitetsgata 11 (Foto: Nordic Choice Hotels)
Hotel Savoy i Universitetsgata 11 (Foto: Nordic Choice Hotels)
Last ned bilde

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter omtrent 90 bygg, med et samlet areal på omlag 1,3 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

Entra og Linstow kjøper ut Bane NOR Eiendom fra OSU30.6.2021 15:20:22 CEST | Pressemelding

(Oslo, 30. juni 2021) Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid og er allerede et av Norges mest attraktive bolig- og næringsområder. Bak satsingen står Oslo S Utvikling (OSU), hvor Entra og Linstow nå kjøper ut Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner. Samtidig gjøres det klart for 800 nye boliger, handel, serveringssteder og kulturattraksjoner ved fjorden i Bjørvika, til glede for beboere og besøkende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom