Meteorologisk institutt

Kjøligste mai siden 1997

Del

Det ble en kald mai i store deler av landet. Flere steder på Vestland, i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland endte med temperaturer opptil tre grader kaldere enn normalt i snitt for måneden. Flere stasjoner i Møre og Romsdal og Trøndelag fikk også opptil tre ganger den normale nedbørsmengden.

Månedstemperaturen for hele landet lå 1,1 grad under normalen. Det blir dermed den kaldeste mai siden 1997. Noen stasjoner lengst øst i Troms og Finnmark var 1,5 til 2 grader varmere enn normalt. Månedsnedbøren for hele landet var 10 prosent mer enn det som er normalt for mai måned. Et par stasjoner i Innlandet og Viken fikk under 25 % av normal nedbørsmengde.

Varmest i Viken

Varmest var mai i Asker, Sarpsborg, Moss og Drammen, med en snittemperatur rett over ti grader. På tross av at disse stedene hadde den varmeste gjennomsnittstemperaturen, var det likevel kaldere enn normalt.

Den høyeste temperaturen registrert i Norge i mai var 27,5 grader på Kvithamar i Stjørdal i Trøndelag, målt 31. mai. Kaldest var det ved Finsevatn på Ulvik i Vestland 5.mai med -17,4 grader. 

Tørt i Innlandet og Viken

Skjåk, Dovre og Fåvang var de tørreste værstasjonene i mai med 4-6 mm, og med nedbørsmengder under en fjerdedel av normalt. Aller mest regnet det på Basura på Etne på Vestland, som fikk 268 mm, og hvor det 4. mai kom 63,2 millimeter nedbør. Landet som helhet fikk ti prosent mer nedbør enn normalt i mai.

Her er den fulle oversikten over tallene for mai.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt klimavakten ved Meteorologisk institutt på klima@met.no eller tlf 480 66 358.

Lenker

Om Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt
Meteorologisk institutt
Postboks 43 Blindern
0313 Oslo

22 96 30 00http://www.met.no

Følg pressemeldinger fra Meteorologisk institutt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Meteorologisk institutt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Meteorologisk institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom