Ticket Feriereiser

Kjølig start på skoleferien gir kraftig økning i reisebestillingene

Del

Sommerens vær har bydd på ustabile prognoser, lave temperaturer og en hel del regn – langt fra fjorårets sol og varme. Dette har ført til en kraftig økning i reisebestillingene. Bare siden første mandag i skoleferien øker bestillingene med 35 prosent. Det er først og fremst solfylte reisemål som frister, samt noen klassiske storbyer i Europa, viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser.

-          Når det er sommerferie vil de fleste gjerne ha sol, varme, kanskje bade litt og lade batteriene foran høsten. Årets sommervær har virkelig vært ustabilt, og akkurat da manges ferie startet så satte det inn med regn og kulde. Det gjør at betydelige flere enn i fjor ønsker å reise utenlands og bestiller en reiser sydover, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

St. Hanshelgen bød på fint vær mange steder i Norge – men siden da har været vært mildt sagt ustabilt, med regn og kjølig vær som ikke frister til deilige sommerbad. Dette har ført til et rush etter sommerreiser, og reisebestillingene har siden St. Hans økt med 35 prosent. Bangkok frister flest, og øker med 22 prosent, men alle reisemålene på topplisten har store økninger; Kreta (+ 46 %), Split (+42 %) og ikke minst Antalya (+170 %) som virkelig har gjort et comeback denne sommeren.

Også Europas vakre storbyer frister mange bort fra det kalde sommerværet. Amsterdam, som befester sin plass som en av de mest populære storbyene å besøke, øker med 43 prosent, mens klassikeren Paris øker med 89 prosent.

Målt mot sommeren 2017, så ligger bestillingene for 2019 foran med 17 prosent.

Mest populære reisemål akkurat nå

  1. Bangkok (1)
  2. Chania (2)
  3. Split (4)
  4. Antalya (10)
  5. Mallorca (3)
  6. Amsterdam (5)
  7. Paris (9)                      
  8. Rhodos (7)
  9. Barcelona (6)
  10. London (8)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt 24. Juni – 8. Juli med avreise 24. Juni – 31. August 2019.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

Tickets store trendrapport Ticket Collection: Spania er fortsatt det mest populære ferielandet4.12.2019 12:00:00 CETPressemelding

Sommerværet 2019 svarte nok ikke til forventningene for mange, og bestillingene av reiser økte med 28 prosent sammenliknet med fjorårets varme sommer. Før denne vinteren er bestillingen på linje med foregående år, og mange passer på å utnytte en fordelaktig jule- og nyttårshelg for å få en ekstra lang ferie og dermed kunne reise lengre bort. Spania er også denne vinteren det mest bestilte ferielandet – en posisjon landet med Kanariøyene i spissen har hatt i flere tiår. Dette viser Tickets store trendrapport, Ticket Collection, om vinterens reiser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom