NRK

Kjetil André Aamodt blir programleder i ny NRK-satsing

Del

Kjetil André Aamodt tar steget inn i helgeunderholdningen på NRK til høsten. Alpinlegenden blir programleder i et helt nytt TV-konsept, «Familiens ære».

Kjetil André Aamodt blir programleder i den nye NRK-satsingen «Familiens ære» i høst. (Foto: Maiken Amanda Brennås/NRK)
Kjetil André Aamodt blir programleder i den nye NRK-satsingen «Familiens ære» i høst. (Foto: Maiken Amanda Brennås/NRK)

«Familiens ære» er en konkurransedrevet realityserie som tar utgangspunkt i et spesielt fenomen i idretten. Deltakerne er kjente idrettsprofiler og deres barn, som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett. I programmet skal vi bli kjent med noen av disse utøverne – foreldre, sønner og døtre – og også resten av familiene deres.

I «Familiens ære» deltar seks idrettsfamilier som gir oss et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane. Samtidig utfordrer de hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer. Her kjemper foreldre og barn for sin families ære. De er alle gode i sin idrett, men hvilken familie er den mest allsidige? Alle deltakerne er med gjennom samtlige episoder, til vinnerne kåres i siste program.

Temaer som engasjerer

Prorgamleder Kjetil André Aamodt gleder seg til mange spennende konkurranser mellom foreldre/barn-duoene innenfor ulike disipliner. Minst like engasjerende lover han det skal bli å ta del i hverdagslivet til deltakerne.

– Svært mange nordmenn har barn som deltar i breddeidrett, sier Kjetil André Aamodt. – I programmet kommer vi inn på temaer som opptar mange. Hvordan har disse idrettsprofilene inspirert sine barn til å drive idrett og ta det langt? Skal man tenke bredde eller toppe, hvor tidlig skal man spesialisere, og hvilke metoder fungerer best? Og ikke minst, hva er best for barna?

Familiens betydning for utøvere som lykkes i idretten er en rød tråd i «Familiens ære».. Programlederen gir selv mye av æren for sin utrolige karriere til faren, tidligere landslagstrener i alpint Finn Aamodt. Kjetil André Aamodt er tidenes mestvinnende norske alpinist. Med 20 OL- og VM-medaljer har han flere pallplasser i internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist i verden. Etter at han la opp i 2007, har han blant annet vært ekspertkommentator og programleder i NRK Sport.

Innspillingen i gang

Opptakene hjemme hos deltakerne i «Familiens ære» er allerede i gang. Konkurransene blir innspilt i siste halvdel av juni på ulike arenaer, deriblant Bislet stadion, Holmenkollen nasjonalanlegg, Ullevål stadion og den nye skihallen Snø.

Hvilke idrettsfamilier som skal delta i programmet, vil bli gjort kjent i forbindelse med innspillingen.

Fakta om «Familiens ære»

 • Konkurransedrevet realityserie
 • Sendes på NRK1 høsten 2020
 • Produsert av Nordisk Film TV for NRK
 • Programleder: Kjetil André Aamodt
 • Produsent Nordisk Film TV: Marit Aspen
 • Prosjektredaktør NRK: Pia Basberg

Kjetil André Aamodt

 • Alpinist, foredragsholder, kommentator/ programleder
 • 48 år, fra Oslo (Nordstrand)
 • La opp som alpinist i 2007
 • Ekspertkommentator og programleder i NRK Sport siden 2009

     Alpinmeritter, alle 5 disipliner:

 • 8 OL-medaljer, hvorav 4 gull (1992-2006)
 • 12 VM-medaljer, hvorav 5 gull (1991-2003)
 • 21 enkeltseire i verdenscupen (1992-2003)
 • 22 senior NM-titler (1990–2005)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kjetil André Aamodt blir programleder i den nye NRK-satsingen «Familiens ære» i høst. (Foto: Maiken Amanda Brennås/NRK)
Kjetil André Aamodt blir programleder i den nye NRK-satsingen «Familiens ære» i høst. (Foto: Maiken Amanda Brennås/NRK)
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom