Rimfrost AS

Kjente investorer inn i Rimfrost

Del

Investorene Johan Odvar Odfjell, Roger Halsebakk og Jakob Hatteland har gått inn som minoritetsaksjonærer i krillselskapet Rimfrost AS, og har til sammen aksjeposter tilsvarende cirka 10 prosent.

Over tid skal de tre investorene kunne øke sine eierandeler slik at de til sammen eier om lag 25 prosent av selskapet.

Rimfrost har i dag to konsesjoner for krillfiske i Antarktis og inngikk i november i fjor kontrakt om bygging av verdens mest moderne og miljøvennlige krillfartøy, til en verdi av over en milliard kroner.

Gledelig

- Vi er svært tilfredse med å kunne ønske så solide og suksessrike næringslivsfolk velkommen som medeiere i Rimfrost. Dette viser hvordan noen av Norges mest erfarne investorer vurderer potensialet i vår bærekraftige og nyskapende teknologi, sier hovedeier Stig Remøy.

Odfjells investering skjer gjennom Farvatn Capital, mens Sølvtrans-eier Roger Halsebakk går inn gjennom sitt investeringsselskap Ronja Capital. Hattelands engasjement skjer gjennom Jakob Hatteland Holding.

Hver av de tre minoritetseierne er representert i Rimfrosts styre gjennom Tore Hopen (Farvatn), Tore A. Tønseth (Ronja) og Stig Hatteland (JHH). Styret for øvrig består av styreleder Anders Almestad, Wenche Kjølås og Stig Remøy.

«Potensial»

- Vi har stor tro på det potensialet som ligger innen marine ingredienser. Krill er en enorm ressurs som i dag blir relativt lite utnyttet. Vi ser store muligheter mot både humant konsum og industriell bruk. Rimfrost har kommet langt i den teknologiske utviklingen og vi ser frem til å være med på videre utvikling av selskapet, sier Tønseth i Ronja Capital.

Han får støtte av sin styrekollega Hopen, som sier at Rimfrost-teamets kombinasjon av dyp kompetanse, sterk gjennomføringsevne og stor skaperkraft har imponert ham.

- Krill er en av verdens største kilder til biomasse. For oss er det helt åpenbart at dette er en ressurs som må utnyttes for å møte verdens matbehov i fremtiden. Det er avgjørende at dette gjøres på en bærekraftig måte. Vi mener Rimfrost er unikt posisjonert for å gjøre dette, sier Hopen.

Treffer trender

En viktig grunn for at JHH har valgt å gå inn, er at de mener Rimfrost treffer på trender som vil være sentrale for fremtidens bærekraftige næringsliv.

- Dette handler blant annet om høste sunne råvarer fra havet, der man tar i bruk ny teknologi som sikrer klimavennlig fangst, og at råvarene utnyttes optimalt uten at kvaliteten forringes i prosessen.
Etter vår oppfatning har Rimfrost planer og løsninger som innfrir på alle disse punktene, sier Stig Hatteland.

Kontakter

Stig Remøy, stig.remoy@olympic.no, mobil 916 19 124
Tore Hopen, th@farvatn.com, mobil 934 80 607
Tore Tønseth, tore@ronjacapital.no, mobil 958 06 277
Stig Hatteland, stig@hatteland.com, mobil 905 02 059

Bilder

Om Rimfrost AS

Rimfrost AS
Rimfrost ASRimfrost er en ledende aktør innen produksjon av innovative og helsefremmende krillprodukter til humant konsum, oppdrett og dyr.

Rimfrost har to konsesjoner for krillfiske i Antarktis og har utviklet nye metoder for fangst og foredling av krill som gjør at selskapet er verdensledende innen miljø og bærekraft.

I fjor høst inngikk Rimfrost kontrakt med verftsgruppen Westcon om bygging av verdens mest moderne og miljøvennlige krilltråler. Totalprisen er på over en milliard kroner, og den maritime klyngen på Sunnmøre og andre norske virksomheter vil få oppdrag for nærmere en halv milliard kroner som følge av byggingen. Tråleren vil være klar til krillfangst i Antarktis i 2022.

Selskapet har kontor i Ålesund, Fosnavåg, New Zealand og USA. 

Følg saker fra Rimfrost AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rimfrost AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Rimfrost AS