Q-Meieriene

Kjendiskokk fikk matredderpris

Del

Kokk, restauranteier og programleder - Christer Rødseth er et forbilde for mange. Denne uken ble han tildelt Q-Meierienes matredderpris for sitt engasjement i kampen mot matsvinn gjennom NRK-programmet Matsjokket.

Sammen med Mette Nygård Havre, ildsjelen bak folkebevegelsen «Spis opp maten» delte Q-Meieriene ut prisen til den blide superkokken.

-          Det å få en pris for å tenke smart, samtidig som jeg kanskje har inspirert til å ikke kaste mat, er veldig overraskende og utrolig koselig, sier Rødseth.

Det er et dystert faktum at én tredel av maten vi produserer havner i søpla. Selv tror prisvinneren at folk flest ikke er klar over hvor mye mat og drikke som kastes.

-          Hadde vi vært klar over det hadde nok alle blitt mer bevisste. Budskapet mitt er enkelt «Spis opp maten!», med små og enkle grep kan man faktisk gjøre en enorm forskjell, sier han.

Siden 2018 har Q-Meieriene delt ut Matredderprisen. En utmerkelse som går til de, eller den, som gjør det lille ekstra i kampen for å redusere matsvinn.

Har gjort matredding enda kulere
Q-sjef Bent Myrdahl er glad for at Christer går i bresjen for å opplyse om matsvinn. Han er overbevist om at hans rolle som landslagskokk og programleder har bidratt til å rekruttere flere tusen nye matreddere.

-          Det trengs sterke virkemidler for å flytte grenser. Da Christer ledet Matsjokket på NRK tror jeg omtrent hele Norge sperret opp øynene, sier Myrdahl.

Myrdahl håper at engasjementet rundt matsvinn vedvarer når «sjokket» har lagt seg. Som Q-sjef har han i en årrekke hatt tett dialog med utålmodige forbrukere for å finne nye og innovative løsninger for å hindre matsvinn.

Ildsjel Mette Nygård Havre mener Christer har gjort matredding enda kulere og bidratt til en positiv holdningsendring.

-          Christer er et fantastisk forbilde. Han er en kunnskapsrik og smilende matredder som har lært folk at man må bruke sansene og droppe datoskrekken en gang for alle. Denne prisen er virkelig vel fortjent, sier hun.

Noen tenker kanskje at matredding er vanskelig å gjennomføre i praksis? Da har Christer noen superenkle tips til hvordan du kan redusere svinnet.

-          Om man har en «Spis først» hylle i kjøleskapet er det enkelt å navigere og spise opp mat som du allerede har åpnet. Bruk sansene – se lukt og smak før du kaster. I tillegg er mye gjort om vi alle planlegger litt bedre, handler litt sjeldnere, skriver handlelister og tar bevisste valg når vi står i butikken.

 

Om Matredderprisen:
Siden 2018 har Q-Meieriene delt ut «Matredderprisen». Utfordrermeieriet får inn 20-30 nominasjoner til prisen hver måned.

Matredderprisen er en utmerkelse Q-Meieriene overrekker en organisasjon, privatperson eller andre som gjør det lille ekstra i kampen mot matsvinn.

14.oktober deler Q-Meieriene ut selve hedersprisen «Årets matredder» på Norges største matredderdag. I år blir denne digital og er selvsagt åpen for alle!

Til nå har Christer Rødseth for «Matsjokket», Ingrid Spord for «Mer Enn», Haugen Gardsmat, ISS Kantine ved Nordeahuset, MiljøMarie, Trine på Gården, Kidsa Løvåsbakken, Spildegarden, Mette Nygård Havre, Coor Kantiner for Equinor og Siv som er kokk på SFO Frøyland Skule vunnet prisen.

Nøkkelord

Bilder

Foto av Det Norske Måltid, Kristin Austigard:  (t.v.) Q-sjef Bent Myrdahl, salgssjef for storhusholdning Ove Jarland Røed, Christer Rødseth, markedssjef for melk Pål Rasmussen, leder for folkebevegelsen «Spis opp maten» Mette Nygård Havre
Foto av Det Norske Måltid, Kristin Austigard: (t.v.) Q-sjef Bent Myrdahl, salgssjef for storhusholdning Ove Jarland Røed, Christer Rødseth, markedssjef for melk Pål Rasmussen, leder for folkebevegelsen «Spis opp maten» Mette Nygård Havre
Last ned bilde
Foto: Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Foto: Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Last ned bilde
Foto: Det Norske Måltid, Kristin Austigard
Foto: Det Norske Måltid, Kristin Austigard
Last ned bilde
Foto: Det Norske Måltid, Kristin Austigard
Foto: Det Norske Måltid, Kristin Austigard
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

I Q-Meieriene er forbruker sjefen! Sammen med forbruker skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene. Q-Meieriene eies av Kavlifondet, som deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom