IKEA

Kjartan Skjelde og IKEA lanserer vegetarrett

Del

Kjartan og IKEA følger opp suksessen av Kjartans fiskeburger med en ny rett. Denne gang et vegetarisk alternativ.

Kjartan Skjelde
Kjartan Skjelde

For IKEA var bakgrunnen for samarbeidet et ønske om å servere god og sunn mat til de mange menneskene, og å inspirere til sunnere og mer bærekraftige spisevaner. –Vi er stolte over igjen å samarbeide med en så sterk fagmann som Kjartan, sier Tor Morten Myrseth, sjef for IKEA Food i Norge. 

Skjelde så samarbeidet som en mulighet til å nå flere mennesker med et klart budskap. –Min matfilosofi har formet seg gjennom de 25 årene jeg har jobbet som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av at vi skal spise sunt, godt og bærekraftig. At IKEA åpner dørene for et slikt samarbeid, er utrolig fint og det gjør det mulig for meg å inspirere enda flere mennesker. At jeg kan være med på å påvirke til et bedre og sunnere kosthold sammen med IKEA gjør meg rett og slett glad! For nedslagsfeltet til IKEA er bredt. Gjennom dette samarbeidet har IKEA sin matfilosofi blitt forent med min egen, sier Skjelde.

4,6 millioner besøkende i året
IKEA restaurantene har flere tusen besøkende hver dag. I 2019 hadde IKEA 2,2 millioner gjester, noe som gjør det til Norges største restaurant, målt i besøkende.  

–Fiskeburgeren, som ble lansert i januar 2019, har vært en kjempesuksess. Den fikk gode anmeldelser og ble godt mottatt av gjestene våre. For å videreutvikle dette samarbeidet måtte vi komme opp med noe enda bedre, sier Myrset i IKEA.  

For å bygge videre på dette samarbeidet gikk vi gjennom samme prosess som med fiskeburgeren. Vi startet med 10 retter på papiret og gikk videre til testing. Til slutt satt vi igjen med tre alternativer som ble testet på våre IKEA Family kunder og ansatte. Kjartans grønnsakspai gikk av med en suveren seier. 

Paien er laget med masse gode og næringsrike grønnsaker og fylt med en økologisk eggestand. Til paien serveres en frisk salat med sylta norske epler. –Jeg er kjempefornøyd med resultatet og kunne servert denne retten på min restaurant, sier Skjelde. 

Samfunnsansvar
Ved lansering av denne nye retten tar IKEA også samfunnsansvar. Èn krone per solgte rett vil gå til Kors på halsen, som er et tilbud fra Røde Kors hvor barn og unge kan skrive eller snakke anonymt med voksne frivillige i Røde Kors. –Barn og psykisk helse er et tema jeg er veldig opptatt av. Og å vite at innsatsen min får betydning for de som trenger det, gjorde det enda lettere for meg å si ja til denne utfordringen igjen, sier Skjelde.

Kjartans grønnsakspai vil være tilgjengelig i alle IKEAs restauranter fra 13. januar. Paien vil koste 119,- I tillegg er det laget en egen pocket-versjon av Kjartans nye kokebok, Kjartan Skjelde på 20 min, som selges på alle varehus til 149 kroner.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

Pressevakten er tilgjengelig for alle medier. For kundehenvendelser, ta kontakt med IKEA kundeservice på telefon 915 02 340.

994 84 950pressesenter@ikea.com

Bilder

Kjartan Skjelde
Kjartan Skjelde
Last ned bilde
Kjartans grønnsakspai
Kjartans grønnsakspai
Last ned bilde

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

IKEA lanserer FREKVENS-kolleksjonen, laget for den perfekte hjemmefesten, i samarbeid med teenage engineering14.2.2020 13:54:54 CETPressemelding

FREKVENS-kolleksjonen, utviklet i samarbeid mellom IKEA-designere og teenage engineering, inneholder produkter som du enkelt kan bruke til å bygge ditt eget lyd- og belysningssystem, og er alt du trenger for å kunne holde en super fest hjemme, eller egentlig hvor som helst. Denne kolleksjonen finnes i begrenset antall og vil være tilgjengelig på IKEA-varehusene fra 27. mars 2020.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom