IMDi

Kinn kommune vinner Bosettings- og integreringsprisen

Del

Kinn kommune vinner Bosettings- og integreringsprisen

Kinn kommune får prisen for sitt gode arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Kommunene Kinn, Bodø, Haugesund, Rælingen og Vennesla var nominert til prisen.

Årets vinner av bosettings- og integreringsprisen fremstår som en innovativ kommune med hjerte og engasjement for integrering.. Kommunen ser viktigheten av å se bosettingen i kommunen i sammenheng med arbeidsmarkedet og utdanningstilbudene lokalt, og jobber og samarbeider langsiktig og målrettet for at flyktninger og innvandrere skal bli kvalifiserte arbeidstakere og at lokale arbeidsgivere skal bli mer inkluderende. I tillegg har Kinn kommune satt i gang mange gode og spennende utviklingsprosjekter med overføringsverdi til andre kommuner. Kommunen utpeker seg som et godt eksempel på systematisk og helhetlig arbeid rundt bosetting- og integreringsfeltet som kan være til inspirasjon for andre kommuner var juryens begrunnelse da prisen ble delt ut på årskonferansen til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) torsdag 17.11.2022.

- Landets kommuner legger ned en formidabel innsats i arbeidet med bosetting og integrering av flyktninger. Med denne prisen vil IMDi løfte fram kommuner som utmerker seg og har gode og nye tiltak for å fremme bosettings- og integreringsarbeidet, og som tilbyr skreddersydde introduksjonsprogram som bidrar til at deltakerne kommer i arbeid eller får formell kompetanse, sier IMDis direktør, Libe Rieber-Mohn.

IMDi har siden 2008 delt ut Bosettingsprisen til kommuner i landet som har gjort en fremragende innstas i bosettingsarbeidet. Fra og med 2017 ble denne prisen omdøpt til Bosettings- og integreringsprisen, ettersom IMDi ønsket at prisen i større grad også skulle speile det gode arbeidet kommunene legger ned i kvalifiserings- og integreringsinitiativ etter en god bosettingsprosess.

Tidligere vinnere er Vadsø (2008), Levanger (2009), Kristiansand (2010), Kragerø (2011), Molde (2012), Hammerfest (2013), Drammen (2014), Grimstad (2015), Trondheim (2016), Bærum (2018), Sunndal (2019/2020), Lørenskog (2021)

Nøkkelord

Kontakter

For spørsmål, kontakt IMDi på presse@imdi.no eller på telefon 91755351

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom