Norges Rytterforbund

Kingsland Oslo Horse Show setter World Cup-sesongen i sprangridning i gang

Del

Nå går startskuddet for Kingsland Oslo Horse Show i Telenor Arena! Den norske eliten i sprangridning er på plass – og får selskap av flere av verdens beste ryttere. Storstevnet i Oslo feirer 30-års jubileum i år. – Vi gleder oss til en hestefest, og jubler over at Norge åpnet i tide – nå setter vi rekord i billettsalg, sier stevneleder Morten Aasen.

Storstevnet begynner allerede onsdag ettermiddag, fredag åpnes dørene også for publikum. Flere høydepunkter står på programmet, det er sprangridning helt fra ponniklasser til verdens beste på toppnivå, det er nasjonal dressur, det er familieshow og det er clinic med den svenske rytteren og influenseren Carl Hedin, som blant annet har over 300 000 følgere på Instagram.

Det var lenge uvisst i hvilken grad det lot seg gjøre med publikum under stevnet, men stevneleder Morten Aasen var fast bestemt på å få til dette viktige stevnet uansett. – Derfor er det ekstra fantastisk at vi kan åpne helt for publikum, og responsen har ikke uteblitt, i år er det virkelig et rekordsalg av billetter. Det er ekstra hyggelig at det skjer i et jubileumsår som dette – første gang dette stevnet var i 1991, i Spektrum. Siden da har stevnet vært et lokomotiv for norsk sprangridning, smiler Aasen.

Tradisjonen tro siden 1992 får storstevnet i Oslo igjen æren av å åpne enda et kapittel i en World Cup-historie som startet i 1978.. Fra den dagen har World Cup, som siden 2103 har hatt navnet Longines FEI World Cup ™, vært blant sesongens aller viktigste mål for toppryttere rundt omkring i hele verden.

Kingsland Oslo Horse Show inngår som en av totalt 11 kvalifiseringer i den vest-europeiske ligaen av målet, der alle stevnene er innendørs. To av de tradisjonelle arrangørene, Helsinki og Stuttgart, har avlyst sine stevner for sesongen 2021/22. Finalen 2022 arrangeres i Leipzig 6.-10. april.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Norges Rytterforbund ble stiftet 10.desember 1915 og med rundt 32 500 medlemmer er i dag det 11 største særforbundet i NIF.  Tilsluttet NRYF er det ca 340 klubber, og 17 kretser. NRYF bygger sine aktiviteter på idrettens grunnverdier. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse, ærlighet og dyrevelferd. Videre skal alle aktiviteter i regi av NRYF tilrettelegges på en slik måte at sikkerheten settes i høysetet.

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom