Kindred Group

Kindred Group inngår sponsorsamarbeid med Offerspill Sjakklubb

Del

Kindred Group har signert en avtale med Offerspill Sjakklubb (OSK) om å være klubbens hovedsponsor de to neste årene.

Avtalen er en av de største i norsk sjakk noensinne, og sponsorbidraget – fire millioner kroner, fordelt på to år – øremerkes støtteordninger for Offerspills talenter og elitespillere, samt prosjekter for de mer enn 400.000 nordmenn som kun spiller sjakk på nett.

- Vi er stolte over å inngå denne avtalen med en synlig, norsk idrettsaktør, som har det som skal til for å løfte norske sjakk til ett nytt nivå. Offerspill har en sterk plan for å utvikle norsk sjakk, og Kindred er glad for å kunne bidra med finansieringen av disse planene. Vi har i snart 20 år kjempet for å få lov til å støtte norsk idrett og frivillighet gjennom en lisensordning for pengespill, sier Kindreds Head of Public Affairs, Peter Alling.

Kindred Group er en av verdens ledende nettbaserte spilloperatører, med 11 internasjonale spillvaremerker, og kunder over heler Europa, USA og Australia. 

-Vil forandre sjakken

-Offerspill tenker fremtidsrettet. Klubben vil – akkurat som Kindred Group har forandret spillbransjen online – bidra til å endre sjakken. Offerspill har spenstige planer, blant annet gjennom å tiltrekke seg flere spillere online. Vi ønsker å gi Offerspill nødvendig starthjelp for å profesjonalisere sin struktur og igangsette prosjekter som kommer unge, norske sjakkspillere til gode, sier Peter Alling.

Offerspill ble stiftet på forsommeren i 2019, med et ønske om å videreutvikle sjakk i Norge, både på topp- og breddenivå. Initiativtager Magnus Carlsen ønsket at klubben skulle være en tydelig, støttende stemme i fjorårets debatt om Norges sjakkforbunds femårige samarbeidsavtale med Kindred Group. Som kjent sa et klart flertall på kongressen 7. juli nei til denne avtalen.

-Stolte

-Offerspill, og de som da meldte seg inn i klubben, tok et tydelig standpunkt i denne debatten. I motsetning til alle de som er medlemmer av Norges Idrettsforbund, så får ikke sjakkforbundet en eneste krone fra Norsk Tipping, foruten enkeltklubber som tilføres begrensede midler fra Grasrotandelen. Sponsortilgangen er mager.Vi mener fortsatt at avtalen med sjakkforbundet ville ha vært viktig for å ta ut mye mer av potensialet for norsk sjakk, samtidig som vi prinsipielt støtter en lisensordning for pengespill, som regulerer alle online-aktører og norske spillere innenfor samme lovverk, sier påtroppende daglig leder Jon Kristian Haarr i Offerspill.

-Vi er veldig stolte i dag. Våre medlemmer vil nå få tilbud og muligheter ingen andre norske sjakklubber har. Vi deltar gjerne i pengespilldebatten på eget initiativ, eller hvis noen spør oss, men hovedformålet med denne avtalen er utelukkende å styrke rammebetingelsene for klubben og unge norske sjakkspillere. For å sikre Norges fremtid som sjakknasjon er det avgjørende også å hjelpe nettspillerne med å ta steget videre inn i mer organiserte sjakkaktiviteter, sier Jon Kristian Haarr.

Avtalens innhold

Haarr poengterer at det ikke ligger noen andre forpliktelser i den ferske sponsoravtalen enn å styrke og utvikle norsk sjakk:

  • Avtalen skal ikke promotere Kindred sine varemerker eller kommersielle budskap.
  • Avtalen legger ingen føringer for deltagelse i debatten om fremtidens norske pengespillmodell - verken for Offerspill som klubb eller for enkeltmedlemmer.
  • Offerspill settes i stand til å utvikle et bredt konkurranse- og turneringstilbud, med spesielt fokus på å få enda flere nordmenn til å spille sjakk on-line, og skal dessuten utvikle opplæringsmateriell, produsere podcaster, streamingprosjekter etc.
  • Omtrent halvparten av sponsorstøtten skal settes av til stipend- og støtteordninger for unge spillere, toppspillere og utvikling av kvinnelige talenter.
  • Deler av vederlaget skal gå til ansettelse av daglig leder i klubben, som også skal styre de igangsatte prosjektene.

Lovlig samarbeid

Både Kindred Group og Offerspill understreker at lovligheten av et slikt samarbeid er blitt grundig utredet juridisk, både før og under debatten om Norges sjakkforbunds avtale i fjor sommer, og på ny i forkant av inngåelse av denne avtalen. Likevel er begge parter forberedt på ny debatt.

-Vi har respekt for at avtalen kan møtes med motstand utenfra. Men Offerspill er i sin fulle rett til å inngå sponsoravtaler med hvem de vil, så lenge det ikke strider mot sjakkens eller Norges lovverk. Vi har en felles tro på at en lisensmodell, som regulerer alle aktører og spillere under ett, er bra for for både samfunnet og for problemspillerne. Dermed vil en slik finansieringsmulighet fra en stor internasjonal aktør som oss være bra for norsk sjakk, og på sikt gi store muligheter for norsk idrett, sier Peter Alling.

Bildetekst: Kindred Groups Head of Public Affairs Peter Alling (i midten), flankert av påtroppende daglig leder i Offerspill Sjakklubb, Jon Kristian Haarr (t.h.) og styremedlem Joachim B. Nilsen (t.v.).

For ytterligere kommentarer, kontakt gjerne:

  • Peter Alling, Head of Public Affairs Kindred Group, telefon +46 72250 5287
  • Jon Kristian Haarr, påtroppende daglig leder i Offerspill, telefon 995 02893

Bilder

Om Kindred Group

Kindred Group
Kindred GroupFakta om Kindred Group:

Kindred Group er et av verdens ledende spillselskap, med virksomhet i Europa, Australia og USA. Kindred Group tilbyr underholdning i et sikkert, trygt og bærekraftig miljø for over 26millioner kunder via 11 forskjellige varemerker. Selskapet har 1600 ansatte på verdensbasis og har vært med å grunnlegge European Gaming and Betting Association (EGBA) og International Betting Integrety Association (IBIA), og er undersøkt og sertifisert av eCOGRA for overensstemmelse med EUs anbefalte prinsipper for forbrukervern og spillansvar fra 2014 (2014/478/EU). Kindred Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm Large Cap. Les mer på www.kindredgroup.com.

 

Fakta om Offerspill:

Offerspill Sjakklubb ble stiftet i juni 2019 med et ønske om å videreutvikle sjakk i Norge både på topp- og breddenivå. Initativtaker og styreleder Magnus Carlsen ønsket å gi unge talenter bedre vilkår for satsing gjennom å gå inn for en avtale mellom Kindred Group og NSF.
Klubben ble raskt Norges største sjakklubb, og antall medlemmer teller nå omtrent 1200. Offerspill har store
ambisjoner om å rekruttere nettspillere og kapitalisere på sjakkfeberen som herjer i Norge. Les mer på www.offerspill.com

 

Følg saker fra Kindred Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kindred Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kindred Group