Norges Kampsportforbund

Kim Gibson ansatt som landslagstrener i Wushu

Del

Norges Kampsportforbund har ansatt Kim Gibson (28) som ny landslagstrener i Wushu.

Kim Gibson. Foto: Svetlana Negashova
Kim Gibson. Foto: Svetlana Negashova

Kim Gibson er Norges mestvinnende wushuutøver med mange internasjonale medaljer. Han har deltatt i flere EM og VM, og vunnet EM-bronse og tatt en rekke topp 10-plasseringer, samt medaljer i tradisjonelle verdensmesterskap. Wushu er med sine 180 millioner utøvere i Kina, og 45 millioner utenfor Kina, kanskje verdens største kampsport. 

Erfaring fra inn- og utland

Gibson er grunnlegger og trener i Oslo Wushuklubb, men har også en imponerende historie som fysisk trener for toppidrettsutøvere i Norge, Kina, Sverige, Storbritannia og USA gjennom jobb, studier og trainee-program. 

- Norges Kampsportforbund har som målsetning at det skal etableres og utvikles et landalag som kan kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap, sier sportssjef i forbundet, Dag Jacobsen. 

Han forteller at dette vil være mulig med Gibsons kompetanse og konkurranseerfaring. I tillegg har Norges Kampsportforbund et samarbeid med Kina innen kampsport. Kina er opprinnelseslandet og ledende innen wushu. 

I tillegg til både utdanning og erfaring fra utlandet, kjenner Gibson godt til den norske idrettsmodellen etter å ha jobbet i eliteserien i ishockey. Med sitt fokus på å skape langsiktige planer for unge utøvere som sørger for god progresjon, har 28-åringen sørget for at flere wushuutøvere fra Oslo har oppnådd flere sterke resultater internasjonalt. Nå skal han bruke sin kunnskap i et landslag. 

Treningssamling i Sverige

Allerede til helgen reiser Gibson med laget til Stockholm for treningssamling


- Riksleir i Stockholm med internasjonale topptrenere er en flott anledning for våre utøvere til å trene på et høyt nivå samtidig som vi formaliserer samarbeidet med det svenske landslaget. Spesielt for utøverne som konkurrerer i sanda blir det viktig med et svensk samarbeid som gir økt kompetanse og flere sparringspartnere for våre utøvere, sier den nye landslagstreneren.

Om wushu

Wushu kan spores helt tilbake til 3000 f.Kr., og er Kinas nasjonalsport. Innen wushu finnes to hovedretninger; den klassiske som inneholder rundt 500 ulike stilarter, og den moderne som er tilpasset som konkurranseidrett.

Som konkurranseidrett er wushu i dag inndelt i to hovedgrener; taolu (mønster) og sanshou (kamp).

Sanshou: Fullkontaktkamp hvor to utøvere konkurrerer mot hverandre med slag, spark, grep og nedlegginger. Det finnes 11 vektklasser for herrer, og tre for kvinner. Kampen består av tre runder á to minutter på en matte/plattform som er 8 x 8 meter. Utøveren som vinner to runder, vinner kampen. Utøverne tildeles 3, 2, eller 1 poeng ut fra hvor avanserte teknikkene deres er.

Taolu: Oppvisningsidrett hvor utøveren viser wushu-teknikker med akrobatiske momenter, med og uten våpen, på en matte som er 14 x 8 meter. Utøveren får poeng etter vanskelighetsgrad, rytme og koreografi. Annethvert år arrangeres det EM og VM i taolu.

I Norge har NKF relativt nylig startet opp med wushu-konkurranser. Første offisielle NM ble arrangert 14. oktober 2007 i Bergen. Første offisielle Nordiske mesterskap innen wushu ble arrangert i Oslo 6. mai 2007.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kim Gibson. Foto: Svetlana Negashova
Kim Gibson. Foto: Svetlana Negashova
Last ned bilde
Kim Gibson. Foto: Svetlana Negashova
Kim Gibson. Foto: Svetlana Negashova
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no
Norges Kampsportforbund (NKF) er det niende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom