Klimabrølet

Kickstartet Klimabrølet med brølebølge under skolestreiken

Del

Fredag 24. mai gikk det en brølebølge gjennom Oslo fra Ekebergåsen i øst til Stortinget i vest. – Det er på tide at politikerne tar noen upopulære beslutninger for å forhindre klimakrisen, sier Even Nord Rydningen, leder av Klimabrølet.

Over 200 engasjerte brølere stilte seg opp i gater og på tak rundt om i Oslo. Målet var å sende et brøl gjennom Oslo fra øst til vest til støtte for skolestreiken. Bølgen endte i et stort prøvebrøl foran Stortinget, der tusenvis av elever og ungdommer streiket for klima.

– Vi i den tause majoritet må heve stemmen og vise at politikerne har folkets støtte til å ta upopulære valg. Brølebølgen kickstarter mobiliseringen til Klimabrølet 30. august, sier Nord Rydningen.

Vil heie frem tøffere politikere

Ifølge en CICERO-undersøkelse fra januar sier 60 prosent av nordmenn under 30 år at de har et ansvar for å støtte politikk som reduserer klimagassutslippene.

– Det er et stort miljøengasjement hos folk nå, og særlig blant unge. Folk venter på lederskap fra politikerne, og vi vil heie på dem dersom de kommer med en god plan for å nå klimamålene, sier leder i Natur og Ungdom Gaute Eiterjord, som også deltok på Brølebølgen.

Klimabrølet etterspør en troverdig handlingsplan for å nå 1,5-gradersmålet. Ifølge Nord Rydningen krever det tøffere og mer handlingsorienterte politikere. Disse politikerne er det Klimabrølet vil heie frem 30. august. 

– Ved å delta på Klimabrølet viser man ungdommene og elevene at de ikke kjemper alene. Hvert oppmøte teller og du trenger ikke brøle. Blir vi mange nok er det et megabrøl i seg selv, sier Nord Rydningen.

Kontakter

Jon-Kristian Rydningen
Daglig leder Klimabrølet
jonkristian.rydningen@gmail.com
476 65 508

Gaute Eiterjord
Leder Natur og Ungdom
gautee@nu.no
468 92 288

Bilder

Last ned bilde
Even Nord Rydningen
Even Nord Rydningen
Last ned bilde

Om Klimabrølet

Klimabrølet
Klimabrølet
Tordenskioldveien 12
0160 Oslo

http://www.klimabrolet.no

Klimabrølet er en partipolitisk uavhengig og ideell forening med mål om å samle 100.000 mennesker i Oslo, og flere tusen i fem andre norske byer, 30. august. Klimabrølet ønsker å engasjere den tause majoritet til å skape Norgeshistoriens største markering for vår tids viktigste sak. Klimabrølets eneste krav er at Stortingspolitikerne blir enige om en troverdig plan for at Norge oppfyller 1,5-gradersmålet i Parisavtalen.

Les mer om markeringen og foreningen Klimabrølet på våre hjemmesider: https://klimabrolet.no/

Facebook og Instagram: @klimabrolet

Bekreftede byer som vil markere Klimabrølet 30. august:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Trondheim
  • Tønsberg
  • Longyearbyen