Kia Norge

Kia Sorento vinner Red Dot og iF design award.

Del

Nye Kia Sorento hedres for sin design, og vinner både Red Dot Award og iF Award, to meget prestisjefulle designkonkurranser. 

«Sorento Plug-in Hybrid er nå i butikk hos mange av våre forhandlere, og vi får gode tilbakemeldinger både på pris, kjøreegenskaper og utstyrsnivå», sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen. «Det at Sorento vinner to av de viktigeste designkonkurransene er veldig gøy.»

Med de siste utmerkelsene i Red Dot og iF awards, fortsetter Kias suksess i de to konkurransene. Kia Soul var første bil fra et koreansk merke til å motta Red Dot i 2009, og siden har totalt 26 Kia modeller blitt hedret med den prestisjefulle prisen. I iF Award, som Kia mottok for første gang i 2010, har det blitt 21 priser inkludert nye Sorento.

Prisdryss
Like etter lanseringen i fjor høst vant Sorento ‘All-Wheel Drive Car of the Year 2020’ en pris som deles ut av Auto Bild Allrad. Senere ble den også tildelt den gjeveste tyske prisen "Golden Steering Wheel 2020" i klassen store SUV’er. I mars i år vant Sorento ‘Women's World Car of the Year 2021’ – også i klassen store SUV’er.

"Med nye Sorento ønsket vi å videreutvikle den robuste estetikken til tidligere generasjoner, men tillegge mer eleganse. Vi er glade for at designorganisasjoner som Red Dot og iF anerkjenner dette arbeidet", sier Karim Habib, sjef for Kias globale Design Senter.  

Viktige designkonkurranser
Red Dot Design Award og iF Design Award er blant de største og viktigste desigkonkurranser i verden. Red Dot Award holdes årlig av Design Zentrum Nordrhein-Westfalen og er delt i tre kategorier: Product Design, Brands & Communication Design og Design Concept. I den tradisjonstunge ‘Red Dot Award: Product Design’, med historie tilbake til 1955, deltok i år produsenter og designere fra 60 land med 7.800 produkter. En internasjonal jury med 50 uavhengige designere, design professorer og journalister bedømmer bidragene.

iF Design Award ble første gang arrangert i 1954 av iF International Forum Design GmbH i Hanover. I år ble mer enn 9.500 bidrag fra 52 land bedømt av en jury bestående av 98 uavhengige design eksperter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg saker fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom