Kia Norge

Kia øker markedsandelen i Europa.

Del

Kia oppnådde sin høyeste markedsandel i Europa noensinne i 2020. I følge tall fra ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) i dag har Kias markedsandel økt fra 3,2% til 3.5% i løpet av året.

Stadig flere av Kias modeller elektrifiseres. Nye Kia Sorento kommer som ladbar hybrid i februar / mars.
Stadig flere av Kias modeller elektrifiseres. Nye Kia Sorento kommer som ladbar hybrid i februar / mars.

Også i Norge ble 2020 et bra år for Kia med drøye 1000 flere registreringer enn i 2019.

“Tar vi med de en-dags registrerte bilene havnet vi på drøye 4800 biler mot totalt 3 772 i 2019. Kontraktsinngangen har også vært bra sammenlignet med fjoråret.”, sier Irene Solstad, adm. direktør for Kia i Bertel O. Steen. “Vi er imponerte over forhandlerne og hvordan de taklet situasjonen med Covid-19. De omstilte seg raskt for å tilpasse seg den spesielle situasjonen og til beste for kundene.”


Salg Europa
Totalt solgte Kia 416.715 biler i Europa*, en nedgang på 17%. Kia er mindre påvirket enn markedet generelt, som sank 24.3% sammenlignet med året før. Kias markedsandel øker til “all-time high” på 3.5%.

De elektrifiserte modellene står for en stor del av Kias vekst, og utgjør 25,5% av Kias salg i Europa. Salg av hybrider, ladbare hybrider og elektriske biler økte med 60,4% fra 66.386 til 106.466 biler for Kia i 2020. 

“2020 var et av de tøffeste årene vi noengang har hatt, både i Kia og i industrien som helhet. Pandemien forårsaket en bråstopp i salget tidlig på året, men våre europeiske markeder iverksatte raskt en rekke tiltak for å hjelpe våre kunder, og levere og vedlikeholde bilene på en sikker og forsvarlig måte med tanke på smittevern. Vi hadde faktisk vårt beste salg noensinne i tredje kvartal, takket være en forsinket etterspørsel og økende popularitet for våre elektrifiserte modeller”, sier Won-Jeong (Jason) Jeong, President for Kia i Europa.


Syv nye elbiler
Kia presenterte nylig sin nye merkevarestrategi, logo og slagordet “Movement that inspires”. Ambisjonen er å etablere en ledende posisjon i den fremtidige mobilitetsindustrien. Innen 2027 vil Kia lansere syv nye dedikerte elbiler som inkluderer personbiler, SUV- og MPV-modeller i flere segmenter.

Alle leveres med bransjeledende teknologi for lang rekkevidde og rask lading fra gruppens nye globale plattform for elbiler, Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Den første av Kias nye elbiler vises første kvartal i 2021; en crossover bygget på den nye elbilplattformen E-GMP. Bilen vil ha rekkevidde på over 500 kilometer og hurtiglades på under 20 minutter. Dette vil være den første modellen med Kias nye logo.

*Source: ACEA, EU + EFTA + UK sales

Kontakter

Bilder

Stadig flere av Kias modeller elektrifiseres. Nye Kia Sorento kommer som ladbar hybrid i februar / mars.
Stadig flere av Kias modeller elektrifiseres. Nye Kia Sorento kommer som ladbar hybrid i februar / mars.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg saker fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom