Kia Norge

Kia med ny rekord i Europa

Del

Kia slo til med rekordhøy europeisk markedsandel i 2022 – takker elektriske modeller for mye av økningen som førte til at Kia solgte 542 423 biler i Europa i fjor.

Senere i år lanseres Kia EV9. En stor helelektrisk SUV det er knyttet store forventninger til.
Senere i år lanseres Kia EV9. En stor helelektrisk SUV det er knyttet store forventninger til.

Kia oppnådde en ny rekordmarkedsandel i Europa i 2022, og sikret 4,8 % det totale  personbilsalget i Europa gjennom hele året, ifølge nye data utgitt i dag av European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA)*. Dette er en økning i forhold til merkevarens tidligere rekordandel på 4,3 % i 2021.

Dette er i sterk kontrast til det bredere europeiske personbilmarkedet, hvor registreringene falt med -4,1 % i 2022. Kias tall ble forsterket av økende etterspørsel etter elektrifiserte kjøretøy, som utgjorde nesten en tredjedel – 30,9 % (176 149) – av det europeiske salget i 2022.

Kia gjør det sterkt i flere viktige land. For eksempel, i Storbritannia oppnådde merket en rekordhøy markedsandel på 6,2 % og oversteg 100 000 salg for første gang. Ytterligere imponerende rekordmarkedsandeler ble også sikret i Polen (8 %) og Spania (7,8 %), mens Kia i Nederland ble det mest solgte bilmerket totalt med en markedsandel på 9,7 %. I tillegg er Kia nå en topp tre bestselgende merkevare i Spania, Polen, Sverige, Kroatia, Finland, Island og Slovakia. I Norge steg Kia inn på en tiendeplass på antall nyregistreringer, og er dermed inne i varmen sammen med topp ti bilmerker i Norge.

-          2022 ble et godt år for oss i Kia, blant annet godt hjulpet av at EV6 ble årets bil i Europa. Vi ser at stadig flere kunder som tidligere ikke har vurdert eller eid Kia, nå lander på oss, det er selvsagt gøy for alle oss i Kia og selvsagt for Bertel O. Steen, sier Irene Solstad, Administrerende direktør i Kia Bil Norge AS Hun legger til at nyhetene står i kø for Kia i årene som kommer.

Ceed-serien viste seg å være merkets bestselgende modellserie over hele Europa i fjor, med registreringer på totalt 137 347. Sportage fortsatte også sin oppadgående bane, med 136 293 solgte kjøretøy. Kias Niro var merkets tredje bestselger i 2022, med 80 461 solgte kjøretøy.

Jason Jeong, president i Kia Europe, kommenterte: «2022 var nok et svært vellykket år for Kia. Vi oppnådde vår største markedsandel noensinne, og vårt ekspanderende utvalg av elektrifiserte modeller fikk flere priser og anerkjennelse. EV6 sikret seg tittelen Årets bil ved starten av året – første gang for et koreansk merke – og ble fulgt direkte etterpå av Niro på shortlist for COTY 2023 på slutten av året.»

I tillegg til prisen for Årets bil for EV6, fikk en rekke Kia-modeller i fjor viktige anerkjennelser, inkludert:

• (Storbritannia) Kia EV6: «Årets bil» – What Car?

• (Frankrike) Kia EV6: 'Familie-SUV' og 'Crossover' – Trophée de L'argus

• (Europa) Kia EV6: Red Dot Design «Best of the Best» kategorien innovative produkter

• (Tyskland) Kia Niro EV: Golden Steering Wheel Awards – Auto Bild

• (Spania) Kia Sportage: ‘Årets bil’ – ABC

• (Hellas) Kia Sportage: 'Årets bil for Hellas' – Årets bil for Hellas institutt

• (Storbritannia): Kia: ‘Årets produsent’ – magasinet Top Gear

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Senere i år lanseres Kia EV9. En stor helelektrisk SUV det er knyttet store forventninger til.
Senere i år lanseres Kia EV9. En stor helelektrisk SUV det er knyttet store forventninger til.
Last ned bilde

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 75.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.