Kia Norge

Kia får plattformen NVIDIA DRIVE i alle fremtidige modeller.

Del

Hyundai Motor Group og NVIDIA kunngjorde i dag innføringen av NVIDIA DRIVE-plattformen for nettbaserte tjenester i alle nye modeller fra Kia, Hyundai og Genesis fra 2022. Med den energieffektive og kraftige NVIDIA DRIVE-plattformen vil kundene få kontinuerlig forbedrede brukeropplevelser, og dra nytte av programvaredefinerte systemer med mange funksjoner og kunstig intelligens som kan oppdateres i hele bilens levetid.

Det tekniske samarbeidet med NVIDIA vil gjøre det mulig for Hyundai Motor Group å utvikle høyytelsesdatabehandling for nettbaserte tjenester i neste generasjons modeller. Alle fremtidige modeller vil ha infotainmentsystemer på NVIDIA DRIVE-plattformen som standard. NVIDIA DRIVE omfatter en maskinvare- og programvarestakk som gjør det mulig å kombinere nettbaserte tjenester i bilen som lyd, bilde, navigasjon, tilkoblingsmuligheter og kunstig intelligens i de nye infotainmentsystemene.

Hyundai Motor Group har samarbeidet med NVIDIA siden 2015. Nå taes samarbeidet ett skritt videre, og Hyundai Motor Group legger grunnen for infotainmentsystemer som kan støtte et bredt utvalg av fremtidige apper og funksjoner i alle modeller.

«NVIDIA innførte forbrukerelektronikk-funksjonalitet og grafiske brukergrensesnitt i infotainmentsystemene for over ti år siden,» sier Ali Kani, Vice President of Autonomous Vehicles hos NVIDIA. «Nå forvandler vi igjen disse systemene gjennom bruk av kunstig intelligens. Dette vil øke sikkerheten og verdien, og bidra til å forbedre kundeopplevelsen i hele bilens levetid.»

«Vi ønsker å levere større verdi, økt sikkerhet, bedre funksjonalitet og mer kjøreglede i hele bilens levetid,» sier Paul Choo, Senior Vice President i Electronics Tech Unit hos Hyundai Motor Group. «NVIDIA DRIVE-plattformen er skalerbar og energieffektiv, og den har ytelsen som skal til for å støtte neste generasjons programvaredefinerte biler.»


Nytt operativsystem i samarbeid med NVIDIA
Samarbeidet med NVIDIA innebærer at det nye operativsystemet for nettbaserte tjenester kan innføres i fremtidige Kia-modeller. Det nye operativsystemet er utviklet internt hos Hyundai Motor Group og vil samle den store mengden data som genereres av bilen, bilens sensorer og eksterne datasentre. Det vil gjøre kjøreturen mer komfortabel for alle i bilen.

Operativsystemet har også en integrert arkitektur for en ny serviceplattform for biler med nettbaserte tjenester. Dette er en åpen plattform som lar et bredt utvalg partnere levere relevante tjenester til bileierne.

Plattformen skal bruke NVIDIAs programvarestruktur til å implementere:

  • Høyytelsesdatabehandling som bruker NVIDIA-grafikkort til å behandle store mengder data i og utenfor bilen og optimere systemytelsen for å støtte avansert IT-teknologi som dyp læring.
  • Sømløs databehandling som leverer en uavbrutt tjeneste uavhengig av om bilen er tilkoblet eller frakoblet. Bilen kobler seg til infrastruktur i nærheten og smartenheter.
  • Intelligent databehandling som leverer intelligente og tilpassede tjenester ved å identifisere førerens intensjoner og tilstand.
  • Sikker databehandling som beskytter systemet ved å overvåke nettverk i og utenfor bilen og isolere sikkerhetsrelevante data.

Nylige gjennombrudd innen kunstig intelligens og akselerert databehandling har lagt til rette for at neste generasjons biler kan dra nytte av ny funksjonalitet og forbedrede sikkerhetsfunksjoner som kan legges til etter at bilen er kjøpt. Med en sentralisert, programvaredefinert dataarkitektur kan fremtidige biler oppdateres i hele levetiden, slik at de alltid har den nyeste teknologien.

Kia vil komme med mer informasjon om de nye infotainmentsystemene og det nye operativsystemet i forbindelse med fremtidige lanseringer av nye modeller.

Kontakter

Bilder

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

Flere bilder og mer informasjon: Kias helelektriske konsept-SUV, Kia Concept EV9, på AutoMobility LA18.11.2021 07:30:00 CET | Pressemelding

- Etter lanseringen av EV6 setter Kia Concept EV9 tonen for neste modell i Kias elbilsatsing - Den helelektriske konsept-SUV-en følger opp Kias visjon om å bli en «leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger» - Den dristige, kantete utvendige designen til Concept EV9 er basert på Kias nye designfilosofi, «Opposites United» - Den innvendige designen henter inspirasjon fra vannelementet i «Opposites United» og bringer omgivelsene inn i kupeen EV6 høstet mye ros internasjonalt da den ble lansert. På bilutstillingen AutoMobility LA var det den helelektriske konsept-SUV-en Kia Concept EV9 som stakk av med oppmerksomheten. Concept EV9 gir en tydelig pekepinn på hvordan den neste elbilmodellen fra Kia vil se ut. Konseptbilen er et godt eksempel på hvorfor merket er blitt ledende på utvikling av attraktive, teknisk avanserte nullutslippsbiler. I likhet med EV6 er Concept EV9 bygd på Kias avanserte modulbaserte elbilplattform (E-GMP). Concept EV9 følger opp selskapets visjon om å bli en leve

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom