Kia Norge

Kia Europa og Uber samarbeider om elektrisk mobilitet.

Del

Kia Europa og Uber har inngått et samarbeid om elektrisk mobilitet for at enda flere skal velge utslippsfrie biler, og dermed bidra til mindre forurensning og støy i urbane områder.

Uber forplikter seg til å bli en nullutslipps mobilitetsplattform i Europa innen 2030.
Uber forplikter seg til å bli en nullutslipps mobilitetsplattform i Europa innen 2030.

Samarbeidet innebærer at Uber-sjåfører får spesialtilbud på Kias elbiler e-Niro og e-Soul, og vil befeste Kias posisjon som en ledende leverandør av elektrifiserte biler til sektoren for persontransport.


Som en del av Kias strategi, Plan S, er det fokus på samarbeid innen mobilitet. Målet er at elektrifiserte modeller skal stå for 40% av Kias globale salg innen utgangen av 2030. Det er også satt et globalt salgsmål på 880.000 elbiler og 1,6 millioner elektrifiserte biler årlig innen 2030.


Innen 2026 vil Kia lansere 11 nye elbiler, hvorav syv vil bygges på Kias nye dedikerte elbilplattform Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Det vil være elbiler i flere klasser, alle med industriledende teknologi for lang rekkevidde og hurtig lading.


Uber satser også på dramatiske reduksjoner i karbonutslipp, og planlegger å bli en nullutslipps mobilitetsplattform i Europa innen 2030. Ambisjonen er å drifte 100 000 elbiler på sin europeiske plattform innen 2025. Som en del av målet, vil halvparten av alle kilometer kjørt av Uber i de syv store europeiske byene Amsterdam, Berlin, Brussel, Lisboa, London, Madrid og Paris, gjøres med biler uten utslipp.


Felles markedsføring
Som en del av samarbeidet vil Kia og Uber utvikle felles markedsførings- og informasjonskampanjer for å markedsføre elbiler til Uber-sjåfører. Kia vil også tilby prøvekjøringer, slik at sjåførene kan teste bilene og gjøre sine egne erfaringer.


Kia e-Niro har elektrisk rekkevidde på 455 kilometer (WLTP) som kombineres med praktiske egenskaper og elegant crossover-design. Den moderne og romslige kupeen er utstyrt med avanserte tilkoblingsmuligheter og infotainmentfunksjoner. Kias elbiler er meget energieffektive og oppnår god rekkevidde også vinterstid.


«Dette spennende samarbeidet med Uber er en ny og viktig milepæl for elbiler og bærekraftig, utslippsfri mobilitet i Europa», sier Jason Jeong, president for Kia Europe. «Å sørge for ren luft og mindre støy i tett befolkede byer og bykjerner er helt på topp på vår agenda. Samarbeidet med Uber er et stort skritt på veien mot dette målet, og vi er stolte over å kunne tilby våre avanserte elbiler, i første omgang e-Niro og e-Soul.»


Anabel Diaz, som er Regional General Manager for EMEA, Uber, sier; "Vi er stolte av å samarbeide med Kia for å sikre at sjåfører over hele Europa har tilgang til klassens beste elektriske biler til en overkommelig pris. Mobilitet uten utslipp er mer enn bare et mål for oss - det er en nødvendighet. Etter hvert som Europa gjenåpner, er vi forpliktet til å ta vår del i å rydde opp i bytransport. Partnerskapet med Kia er avgjørende for å fremme elektrifisering av plattformen vår i Europa innen 2030”.


Kia og Uber vil styrke det strategiske samarbeidet ytterligere ved å tilby elbiler i 20 europeiske markeder etterhvert som etterspøselen øker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Uber forplikter seg til å bli en nullutslipps mobilitetsplattform i Europa innen 2030.
Uber forplikter seg til å bli en nullutslipps mobilitetsplattform i Europa innen 2030.
Last ned bilde

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom