Kia Norge

Kia bekrefter priser på sin nye elbil, EV6.

Del

EV6 er en crossover med rekkevidde på inntil 510 km, 800 V ladesystem og hengervekt på 1600 kg. EV6 markerer starten på «nye Kia», og er den første elbilen bygget på bilprodusentens dedikerte elbilplattform. Priser og lanseringsmodeller for Norge ble presentert i dag.

EV6 har et romslig interiør takket være god akselavstand.  Den sømløse og buede infotainmentskjermen er et av de mest unike elementene i kupeen.
EV6 har et romslig interiør takket være god akselavstand. Den sømløse og buede infotainmentskjermen er et av de mest unike elementene i kupeen.

“Det er veldig god interesse for EV6, som vi er trygge på blir en aktuell og konkurransedyktig bil i Norge. Mange har satt seg på interesselisten, og de har i dag fått mail med priser og utstyrsversjoner på vår nye elbil», sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

«Innovativ teknologi, lang rekkevidde, crossover design, mulighet for bakhjulstrekk eller firehjulstrekk, lynrask lading og hengervekt på 1600 kg er egenskaper som passer det norske markedet. Vi vil ha tre lanseringsmodeller av EV6, alle med stort batteri og mye utstyr.»


Ladeabbonnement
EV6 kunder vil få med 12 måneders abonnement på Kia Charge og Ionity, som bl.a. betyr at du kan lade på norske Ionity stasjoner for kr. 1,65 pr. kW (priser gjeldende pr april 2021). Abonnementet gir også rabatterte priser på Ionity i hele Europa. Kia Charge lanseres i Norge i august 2021. 

Reservasjon og levering
Til uken åpner mulighet for å sette seg på reservasjonsliste og skrive kontrakt på EV6. Bilen lanseres i tre utstyrsnivåer, og forventet utlevering av EV6 Exclusive og EV6 GT-Line er i 4. kvartal 2021. Produksjonen av EV6 GT starter senere, og den vil kunne leveres fra 4. kvartal 2022.

Priser
EV6 Exclusive: 469.900,-
EV6 GT-Line: 529.900,-
EV6 GT: 599.900,-

Veil. Priser levert Drammen.

Full pris og utstyrsliste: http://kia.com/content/dam/kwcms/kme/no/nn/assets/prislister-brosjyrer/21-04-23/3/prisliste-kia-ev6.pdf

Innovativ teknologi og mye utstyr
Alle versjonene av EV6 leveres med mye utstyr. Blant annet kommer den standard med to 12,3’’ skjermer, Lane Following Assist, Smart Elektrisk bakluke, innfelte automatiske «flush»-dørhåndtak, Meridian lydanlegg med 14 høyttalere og ASD (Active Sound Design), OTA (Over The Air-oppdatering) og Head-up display med Augmented Reality.

GT og GT Line modellene har funksjonen vehicle-to-load (V2L) som gjør det mulig å hente strøm fra batteriet. V2L-funksjonen støtter opptil 3,6 kW, slik at den for eksempel kan drive en 55-tommers TV og et klimaanlegg samtidig i mer enn 24 timer. Systemet kan også brukes til å lade en annen elbil.

I tillegg har de utstyr som BCA (Blind Collision Avoidance Assist), BVM (Blind Spot View Monitor), og fjernstyrt parkeringsassistanse (RSPA, Remote Smart Parking Assist).

EV6 kan lades med 800 og 400 V, uten behov for ekstra komponenter eller adaptere. Bilen kan hurtiglades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter,  og versjonen med batteripakken på 77,4 kWh og 2WD kan lading i 4,5 minutter gi 100 km rekkevidde.

11 nye elbiler innen 2026
EV6 er første bil fra Kia som bygges på den nye dedikerte elbilplattformen E-GMP, og er den første av elleve nye elbiler frem mot 2026. Syv av de vil bygges på E-GMP-arkitekturen, og fire baseres på eksisterende modeller.

EV6 markerer også starten på Kias langsiktige fokus på bærekraftig mobilitet med overgangen til utslippsfri transport og produksjon samt utslippsfrie produkter og materialer.

EV6 har selvfølgelig Kias 7-års / 150.000 km garanti.

Kontakter

Bilder

EV6 har et romslig interiør takket være god akselavstand.  Den sømløse og buede infotainmentskjermen er et av de mest unike elementene i kupeen.
EV6 har et romslig interiør takket være god akselavstand. Den sømløse og buede infotainmentskjermen er et av de mest unike elementene i kupeen.
Last ned bilde
EV6 er første modell designet etter Kias nye designfilosofi.
EV6 er første modell designet etter Kias nye designfilosofi.
Last ned bilde
Last ned bilde
Den sømløse og buede infotainmentskjermen har to 12.3'' skjermer.
Den sømløse og buede infotainmentskjermen har to 12.3'' skjermer.
Last ned bilde
Last ned bilde
Kia EV6 GT akselererer fra 0-100 på 3,5 sekunder.
Kia EV6 GT akselererer fra 0-100 på 3,5 sekunder.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg saker fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kia Norge

Kia Sorento vinner Red Dot og iF design award.16.4.2021 13:04:10 CEST | Pressemelding

Nye Kia Sorento hedres for sin design, og vinner både Red Dot Award og iF Award, to meget prestisjefulle designkonkurranser. «Sorento Plug-in Hybrid er nå i butikk hos mange av våre forhandlere, og vi får gode tilbakemeldinger både på pris, kjøreegenskaper og utstyrsnivå», sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen. «Det at Sorento vinner to av de viktigeste designkonkurransene er veldig gøy.» Med de siste utmerkelsene i Red Dot og iF awards, fortsetter Kias suksess i de to konkurransene. Kia Soul var første bil fra et koreansk merke til å motta Red Dot i 2009, og siden har totalt 26 Kia modeller blitt hedret med den prestisjefulle prisen. I iF Award, som Kia mottok for første gang i 2010, har det blitt 21 priser inkludert nye Sorento. Prisdryss Like etter lanseringen i fjor høst vant Sorento ‘All-Wheel Drive Car of the Year 2020’ en pris som deles ut av Auto Bild Allrad. Senere ble den også tildelt den gjeveste tyske prisen "Golden Steering Wheel 2020" i klassen sto

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom