Kebony

Kebony henter 30 millioner euro i finansieringsrunde ledet av Jolt Capital og Lightrock

Del

(Oslo, 28. oktober 2021) Kebony, det ledende selskapet innen miljøvennlig teknologi for tremodifisering, har gjennomført en vellykket finansieringsrunde på 30 millioner euro, ledet av Jolt Capital og Lightrock. Visjonen til Kebony er å redusere CO2-utslipp og tropisk avskoging ved bruk av patenterte teknologier som produserer førsteklasses treprodukter på en miljøvennlig måte.

Første klimanøytrale McDonalds-restaurant - Walt Disney World Resort
Første klimanøytrale McDonalds-restaurant - Walt Disney World Resort
  • Kebonys patenterte teknologi for tremodifisering forbedrer på en miljøvennlig måte kvaliteten på produkter fra bartrær, og gir samme egenskaper og anvendbarhet som førsteklasses løvtrær.
  • Kebony muliggjør produksjon av bærekraftige og miljøvennlige treprodukter til lave kostnader, med et potensiale til å forandre byggebransjen.
  • Kebony har kan vise til kraftig vekst gjennom flere år, og vil benytte finansieringen til å utvide og skalere på tvers av de europeiske og amerikanske markedene.

I byggebransjen ser vi i dag en etterspørsel etter grønnere, tryggere og bedre produkter. De vanlige byggematerialene betong og stål står for store globale CO2-utslipp. I tillegg vil dagens store marked innen tropiske treprodukter erstattes av tremodifiserte produkter, noe som beskytter det biologiske mangfoldet og reduserer tropisk avskoging.

Kebony®-teknologien gjør bærekraftige tresorter som furu om til Kebony-tre. Egenskapene er sammenlignbare med – og i noen tilfeller bedre enn – kostbare tropiske hardtreprodukter. Den unike, miljøvennlige prosessen er også et bedre alternativ enn tradisjonell trebehandling basert på impregnering med trebeskyttelsesmidler.

Kebonys finansieringsrunde på 30 millioner euro er ledet av Jolt Capital og Lightrock, som nå går sammen med mangeårige Kebony-aksjonærer som bl.a. Goran, MVP, FPIM, PMV og Investinor, og vil være representert i styret. Kapitalforhøyelsen vil utvide og akselerere Kebonys vekstinitiativer i kjernemarkedene i Europa og USA. Finansieringen gjør det mulig for Kebony å få ytterligere gjennomslag i et marked med en størrelse på tre milliarder euro, og dra veksler på de underliggende megatrendene i byggeindustrien for produksjon av bærekraftige materialer til bruk i konstruksjon av boliger og andre typer bygg.

«Kebony produserer de flotteste økologiske treproduktene på markedet, med en overlegen kvalitet som både er miljøvennlig og kostnadseffektiv. For ytterligere å nyttiggjøre oss mulighetene innen tremodifiseringsbransjen, er vi stolte over å kunngjøre Jolt Capital og Lightrock som nye investorer hos Kebony», sier Norman Willemsen, konsernsjef hos Kebony. 

«Hos Jolt Capital er vi sterkt engasjert i selskaper innen materialvitenskap som benytter egne patenterte teknologier for å tilby bærekraftige produkter. Kebony er blant disse, etter over 20 år med forskning og utvikling innen tre-teknologi og en velprøvd prosess som gir myke tresorter de ønskede egenskapene til harde tropiske tresorter. Vi er glade for å kunne finansiere utvidelsen av deres europeiske produksjonsanlegg, både for å møte den sterke markedsveksten og tilby et alternativ til avskoging av regnskog», sier Antoine Trannoy, administrerende partner hos Jolt Capital.

«Kebony er perfekt posisjonert for å lede an i kampen for en klimanøytral verden og har ambisjoner om å bli ledende innen teknologi for tremodifisering. Vi ser frem til å støtte selskapet med implementeringen av deres vekststrategi, og benytte den betydelige operasjonelle skalerbarheten til å fortsette den lønnsomme vekstreisen,» sier Kevin Bone, partner hos Lightrock.

«Den nye ledergruppen har gjennomført en vellykket endring i selskapet. Med støtte fra våre nye investorer som gir bedre finansiell fleksibilitet, kan Kebony akselerere veksten, forbedre veikartet for teknologiutvikling og utforske mulige oppkjøp. Med Didier Roux og Rebekah Braswell i styret, styrker Kebony sin ekspansjon og skalerbarhet. Sammen med selskapets unike salgsmuligheter og støttet av tosifret vekst, mener vi at Kebony er ideelt posisjonert for å nyttiggjøre seg det fulle potensialet til bærekraftige og forbedrede treprodukter», sier Cornelius Walter, nyutnevnt styreleder.

«Kebony rapporterte en inntektsvekst på 23 % i første halvår av 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, med en sterk positiv EBITDA. Inntektene i 2020 hadde allerede økt med 26 % gjennom årene, med en betydelig EBITDA-forbedring, noe som er drevet av selskapets geografiske vekststrategi i nøkkelmarkeder. Gjennomføringen av den rettede emisjonen styrker Kebonys finansielle fleksibilitet betydelig, og støtter den akselererte vekststrategien», sier Thomas Vanholme, finansdirektør hos Kebony.

«Sammen med gründere, entreprenører og andre investorer forvandler Investinor utvalgte lovende norske selskaper til verdensledende virksomheter. Kebony er et utmerket eksempel på dette. Kebony, som har støtte i globale megatrender, er anerkjent som en cleantech-leder med en sterk vekst og spennende markedsmuligheter internasjonalt. Som mangeårig aksjonær er det en stor glede for oss å ønske Jolt og Lightrock velkommen ombord for å bidra til å øke selskapets fortsatte internasjonale ekspansjon», sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor, Norges største VC-investor.

Carnegie AS og Pareto Securities AS har fungert som finansielle rådgivere for selskapet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Første klimanøytrale McDonalds-restaurant - Walt Disney World Resort
Første klimanøytrale McDonalds-restaurant - Walt Disney World Resort
Last ned bilde
Billedtekst: (fra venstre) Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investor og Norman Willemsen, CEO, Kebony.
Billedtekst: (fra venstre) Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investor og Norman Willemsen, CEO, Kebony.
Last ned bilde

Om Kebony

Kebony
Kebony
Hoffsveien 48
0377 Oslo

+47 06125http://www.kebony.no

Om Kebony | www.kebony.com

 Kebony er et norsk selskap med mål om å bli det ledende treprodukt- og teknologiselskapet. Gjennom utprøvde tremodifiseringsteknologier produseres forbedrede treprodukter av førsteklasses kvalitet, som er både miljøvennlig og kostnadseffektive.

Selskapets hovedkontor er basert i Oslo, mens produksjon, forskning og utvikling og andre administrative funksjoner er plassert i Skien, sør for Oslo. I tillegg har konsernet et produksjonsanlegg i Antwerpen, Belgia. Kebony har datterselskaper i Norge, Danmark og Sverige, salgsrepresentanter i Tyskland, Frankrike, Storbritannia og USA og et bredt internasjonalt distribusjonsnettverk. Aksjonærene leder satsingen med private aksjeinvestorer fra Belgia, Tyskland, Frankrike, Norge og Storbritannia. Selskapet har mottatt en rekke utmerkelser for sin miljøvennlige teknologi og innovasjon, inkludert tittelen World Economic Forum Technology Pioneer.

Kebony®-teknologien forvandler bærekraftige tresorter som furu om til Kebony-tre. Egenskapene er sammenlignbare med – og i noen tilfeller bedre enn–kostbare tropiske hardtreprodukter. Denne unike miljøvennlige prosessen er også et bedre alternativ enn tradisjonell trebehandling basert på impregnering med biocider (trebeskyttelsesmidler). Selskapets patentbeskyttede produksjonsprosesser produserer produkter som gir store forbedringer i holdbarhet og dimensjonsstabilitet, samtidig som de er svært attraktive. Kebony-produktene er egnet for en rekke bruksområder og utforminger – som omfatter både innendørs og utendørs bruk.

Kebonys formål og oppdrag er at gjennom aktiv innovasjon, kvalitetstenkning og forståelse av kommersielle muligheter, skal verden få vakre, varige og miljøvennlige treprodukter. Selskapet skal vise sitt samfunnsansvar og bidra til forbedringer av miljøet på en måte som bygger en bedre fremtid.

Følg pressemeldinger fra Kebony

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kebony på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.