Norwegian Cruise Line

Katy Perry døper Norwegian Prima i champagne og musikk 

Del

Norwegian Cruise Lines (NCL) første «Prima Class» skip er nå offisielt innviet og døpt. Dåpen fant sted i Reykjavik hvor skipets verdensberømte gudmor og prisvinnende popstjerne Katy Perry holdt konsert og døpte skipet med 2500 gjester til stede. Et av skipets første cruise går til de norske fjordene, med anløp i Oslo allerede 14. september. Deretter følger stopp i Kristiansand og Bergen, før siste stopp blir vakre Geiranger og Ålesund den 17. september.

Det ble stor stemning om bord da Norwegian Primas gudmor Katy Perry holdt konsert etter dåpen av Norwegian Cruise Lines splitter nye skip.
Det ble stor stemning om bord da Norwegian Primas gudmor Katy Perry holdt konsert etter dåpen av Norwegian Cruise Lines splitter nye skip.

Norwegian Prima er det første av totalt seks skip i den helt nye skipskategorien Prima Class. Det er første gang en så stor skipsdåp har tatt plass i den islandske hovedstaden, og gjestene fikk en opplevelse for livet da Katy Perry svingte champagnen mot skroget og døpte det 294 meter lange fartøyet.

-Det var helt herlig å få drysse litt «gudmor-støv» over Norwegian Prima, og sende henne ut på det åpne hav. Jeg setter selv stor pris på både familieferier og «once-in-a-lifetime» opplevelser, så det var flott å kunne ønske alle gjestene en riktig god reise, sier Katy Perry.

En milepæl for cruiseindustrien

På Norwegian Prima er det lagt ekstra stor vekt på store, åpne utearealer og romslige lugarer. Dette skaper en plassfølelse som knapt har eksistert ombord på et moderne cruiseskip før. Ved fullt belegg har det drøyt 143,000 bruttotonns fartøyet plass til 3100 gjester om bord. Norwegian Prima har foruten romsligheten også det høyeste nivået på bemanningen målt mot passasjerer sammenlignet med skip i samme kategori.

Det nye cruiseskipet tilbyr videre det største utvalget av ulike typer suiter til havs, og de ekstra heldige har nøkkelkort til The Haven by Norwegian – et eksklusivt skip-i-skip-konsept.

Adrenalin og gokart

Aktivitetene og rekreasjonsområdene ombord er også i særklasse. Ocean Boulevard er et område på over 4000 kvadratmeter som strekker seg rundt hele skipet. De som elsker fart og spenning kan se frem til en tur på «The Rush and The Drop» - verdens raskeste sklie til sjøs med fritt fall over 10 etasjer. Eller hva med go-kart på verdens første bane over tre etasjer til havs? Prima Speedway er en bane som har full havutsikt hele veien rundt.

For de som foretrekker et roligere tempo anbefales en spasertur på Oceanwalk, eller et besøk i skipets utendørs skulpturhage, The Concourse, med kunst for flere millioner dollar. For de som ønsker sol og bad anbefales Infinity Beach og en dukkert i et av de fristende evighetsbassengene.

Derfor valgte vi Reykjavik

– Med sin imponerende design og mange unike tilbud ombord, er Norwegian Prima i en klasse for seg. Som bransjens romsligste cruiseskip og med eksklusive «kun-ombord-Prima-opplevelser», viderefører hun rederiets arv som pionér i cruiseindustrien. Vi ønsket å lansere Norwegian Prima på et sted som er like spesielt og unikt som henne selv, og Reykjaviks spektakulære landskap har vært en perfekt ramme for denne store milepælen. Så takk til lokalsamfunnet her i Reykjavik for å ha tatt imot oss med åpne armer, sier Frank Del Rio, president og Chief Executive Officer i Norwegian Cruise Line Holdings Ltd (NCLH).

Musikalsk dåpsfest

Før gudmor Katy Perry gikk på scenen for å døpe Norwegian Prima, opptrådte det islandske bandet Daði og Gagnamagnið som ble nummer fire i Melodi Grand Prix 2021. Etter det islandske bandet gikk popstjernen selv på scenen i det tre etasjer høye Prima Theatre & Club. Her sang hun noen av sine mest berømte låter som California Girls, Teenage Dream, Roar og Firework.

– Vi har planlagt og sett frem til denne helt spesielle dagen i flere år. Med Norwegian Prima starter et nytt kapittel for NCL. Det er en glede å se vår visjon bli til virkelighet i denne banebrytende dåpsseremonien. En seremoni som setter tonen for de uforglemmelige cruiseferiene som våre gjester vil oppleve om bord i mange år fremover. Vi er takknemlige for alle i rederiet og partnere over hele verden som har gjort Norwegian Prima drømmen til virkelighet, sier Harry Sommer, president og Chief Executive Officer i Norwegian Cruise Line.

De norske fjordene - et av Primas første cruise

Etter dåpsseilasen seiler Norwegian Prima fra Amsterdam før hun setter kurs for de norske fjordene den 13. september. Prima anløper Oslo allerede den 14. september, og fra Oslo går ferden videre til Kristiansand og deretter til Bergen. Siste stopp blir vakre Geiranger og Ålesund den 17. september før hun setter kursen mot vintersesongen under karibisk himmel. Men allerede fra mai neste år blir hun igjen å se langs vår norske kyst.

Pressekit og flere bilder fra dåpsfesten finner du her Norwegian Prima’s Christening Ceremony in Reykjavik, Iceland | Publicity Pages Official Brand Assets | Media Manager (gettyimages.com)

Fakta om Norwegian Prima

  • Norwegian Prima er det første av totalt seks skip i Norwegian Cruise Lines Prima Class, rederiets første nye skipsklasse på snart 10 år.
  • Norwegian Prima er bransjens mest romslige nye cruiseskip med det største utearealet og det største utvalget av rom på alle nye cruiseskip.
  • Norwegian Prima er bygget i Italia på det verdenskjente verftet Fincantieri.
  • Norwegian Prima er 294 meter langt, veier drøyt 143 000 bruttotonn og har plass til 3.100 gjester. Hun har 20 dekk, 1600 lugarer, 18 spisesteder og 17 barer/lounger.
  • Norwegian Primas flotte kunst på skroget, er laget av den italienske graffitikunstneren Manuel Di Rita, bedre kjent under artistnavnet "Peeta".
  • Norwegian Prima er designet av toppdesignere og arkitekter, som den anerkjente italienske designeren Piero Lissoni og det store arkitektfirmaer Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden og YSA DESIGN. Studio Dado står bak det estetiske uttrykket i de ulike restaurantene, lugarene og fellesområdene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det ble stor stemning om bord da Norwegian Primas gudmor Katy Perry holdt konsert etter dåpen av Norwegian Cruise Lines splitter nye skip.
Det ble stor stemning om bord da Norwegian Primas gudmor Katy Perry holdt konsert etter dåpen av Norwegian Cruise Lines splitter nye skip.
Last ned bilde
Reykjavik ble valgt for dåpen av skipet Prima i den helt nye skipskategorien Prima Class til NCL.
Reykjavik ble valgt for dåpen av skipet Prima i den helt nye skipskategorien Prima Class til NCL.
Last ned bilde
Det var stor stemning under dåpen av Prima. Her Katy Perry i midten med CEO i NCL Harry Sommers til høyre for henne.
Det var stor stemning under dåpen av Prima. Her Katy Perry i midten med CEO i NCL Harry Sommers til høyre for henne.
Last ned bilde
Prima har en standard både på aktiviteter, plass om bord, underholdning og mat som få andre i bransjen kan måle seg med.
Prima har en standard både på aktiviteter, plass om bord, underholdning og mat som få andre i bransjen kan måle seg med.
Last ned bilde

Om Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Linehttp://www.ncl.com

Norwegian Cruise Line (NCL) har vært trendsettende i cruiseverdenen i mer enn 50 år. Rederiet var blant annet banebrytende i bransjen med sitt konsept «Freestyle cruising» - som betyr at gjestene om bord spiser når de selv ønsker, ser show når de vil og kler seg som man ønsker. 

I dag består Norwegian Cruise Line av 18 toppmoderne skip som anløper mer enn 300 av verdens mest attraktive destinasjoner. Inkludert Great Stirrup Cay, selskapets egen øy i Bahamas og selskapets eget reisemål Harvest Caye i Belize.  

I 2022 lanserte NCL sitt første skip - Norwegina Prima - i den helt nye skipskategorien Prima Class. Med lanseringen av Prima hever NCL nok en gang standarden for opplevelser til havs med blant annet italienske design, evighetsbasseng, aktivitetene om bord og store uteområder. 

Norwegian Cruise Line har gjestene i fokus, og holder et konstant høyt nivå med sitt brede tilbud av prisvinnende underholdning og servering om bord. I tillegg kommer et stort utvalg av lugarer og suiter - som for eksempel solo-lugarer, club balcony suiter, spa-suiter og de unike bomulighetene om bord med konseptet "The Havens by Norwegian"® - et skip-i-et-skip-konsept.  

Se gjerne NCL Newsroom for mer informasjon.

Følg pressemeldinger fra Norwegian Cruise Line

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norwegian Cruise Line på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norwegian Cruise Line

Topp 10: Her vil vi helst ta vinterbadet!25.10.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding

Sesongen for badeglade vinterbadere nærmer seg. Iskalde bad er en hot trend, og stadig flere bader året rundt her hjemme. Men spør man Ola og Kari hvor de aller helt vil ta vinterbadet, så kommer Karibia, Kanariøyene og Australia på topp og Norge på 10. plass, i følge en undersøkelse gjennomført av YouGov. Samme undersøkelse viser at god mat og drikke, godt vær og trygghet er det viktigste når vi skal velge reisemål, og at nordmenn aller helst vil til Australia, Karibia, Hellas eller Hawaii.

Cruiseeventyret som startet i Norge: Ny dokumentar om Norwegian Cruise Line17.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding

Norwegian Cruise Line (NCL) lanserer en ny dokumentar på sin TV-kanal «Embark with NCL - Om bord med NCL". De tre episodene tar for seg rederiets fortid, nåtid og fremtid. Serien gir et unikt innblikk i selskapets norske historie, og vi blir kjent med grunnlegger, pionér og skipsreder Knut Kloster. Den visjonære og innovative nordmannen startet med cruise fra Miami til Karibia 19. desember 1966, og satte dermed standarden for en hel cruiseindustri.

Romantikken pleies best langt hjemmefra!4.5.2022 08:24:17 CEST | Pressemelding

En ny reiselivs undersøkelse fra YouGov viser at 59 prosent av oss har større reiselyst enn før pandemien. Etter mye tid hjemme er vi sultne på ferie og opplevelser, og gjerne langt hjemmefra. Av drømmeferier kommer Karibia på topp, etterfulgt av Australia og Florida. Som ferieform kommer rundreiser og pakketurer på delt førsteplass, etterfulgt av cruise. Og hele 50 prosent av parene svarer at ferie må til for å få fart på romantikken igjen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom