Dyrebeskyttelsen Norge

Kastrer katten og kaninen din på «Black Friday»

Del

For sjette året på rad, bruker Dyrebeskyttelsen Norge «Black Friday» 25. november til å oppfordre eiere om å kastrere og ID-merke katter og kaniner. Veterinærer og veterinærklinikker rundt om i landet er også med å dele dette budskapet. På denne måten kan vi forhindre hjemløshet, dumping av dyr og bedre dyrevelferden.

Black Friday-kastreringskampanje
Black Friday-kastreringskampanje

- Det er fult mulig å få kontroll på problemet med hjemløse dyr. Det har vi gode eksempler på fra flere steder i landet. Det viktigste tiltaket er at alle kattemødre og alle kattunger blir kastrert og ID-merket nå i høst, før vi går inn i neste kattungesesong. Dessverre ser vi at kaninen segler opp på andreplass når det gjelder dumping. Kaniner skal også kastreres, sier Åshild Roaldset, veterinær og daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Har stor formeringsevne

Dyrebeskyttelsen Norges 25 lokalavdelinger hjalp i fjor over 6000 hjemløse dyr. Flerparten av dyrene var katter, som ble dumpet av eier, som har kommet seg vekk hjemmefra, eller ble født av en allerede hjemløs kattemor. Uten ID-merking er det veldig vanskelig å gjenforene dyr som blir funnet med eieren sin.

Katter har stor formeringsevne og får løpetid flere ganger i året. Hvert år fødes tusenvis av uønskede kattunger, fordi katteeier lar katten sin gå ukastrert utendørs. Dessverre ender mange av disse opp som hjemløse dyr.

 

Kastrering før du slipper ut katten

Høsten er et gunstig tidspunkt å kastrere katten. Kattunger som ble født i sommer er nå store nok for kastrering og kan sakte begynne å tilvennes på det å være utendørs under oppsyn.

Katter blir veldig fruktbare på nyåret, når dagene blir lengre. Ved å kastrere katten før jul, forhindrer du dermed uønskede kull til våren. Det er også en myte at hunnkatten bør ha et kull før den kastreres, så Dyrebeskyttelsen Norge anbefaler kastrering og ID-merking før katten blir voksen.

Veterinærer og klinikker setter fokus på hjemløshet

I fjor var nesten 60 veterinærer, klinikker og dyrebutikker med og støttet denne kampanjen. I år håper vi at enda flere blir med å sette fokus på viktigheten av kastrering og ID-merking av katt og kanin.

For å benytte deg av årets kampanje, kan du gå inn på lenken nederst i saken eller kontakte nærmeste dyreklinikk direkte, for å høre om de er med. Oversikten vil bli oppdatert jevnlig med nye klinikker/veterinærer som er med på «Black Friday»-kampanjen.

 

Mer om kampanjen: https://www.dyrebeskyttelsen.no/2022/11/03/black-friday-kastreringskampanje-2022/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Black Friday-kastreringskampanje
Black Friday-kastreringskampanje
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen Norge
Dyrebeskyttelsen Norge
Øvre gate 7
0551 Oslo

23 13 92 50http://www.dyrebeskyttelsen.no

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 25 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Dyrebeskyttelsen Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrebeskyttelsen Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrebeskyttelsen Norge

Important victory for the dogs in the court of appeals20.11.2022 20:57:27 CET | Pressemelding

The Borgarting Court of Appeal in Oslo has on Friday delivered a verdict in the dog breeding case. Like the District Court, the Court of Appeal states that further breeding of the Cavalier King Charles Spaniel with today's genetic material is in violation of the Animal Welfare Act. For the English bulldog, the Court of Appeal sets the threshold higher, and believes that the evidence is not sufficient to uphold the ban from the district court.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom