Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstansk eventyrfilm vant filmpris i Oslo

Del

Filmen «Sweetie, You Won't Believe It!» av den kasakhstanske filmregissøren Ernar Nurgaliev, vant pris under Ravenheart International Film Festival i Oslo.

Bilde fra www.ravenheartfilmfestival.com
Bilde fra www.ravenheartfilmfestival.com

Under sjangerfilmfestivalen, som ble arrangert fra 26.-29. august, ble det vist over 100 filmer fra hele verden.

Nurgalievs film vant «Festival Director's Choice»-prisen.

– Dette er den aller første innleveringen fra Kasakhstan. Og dette er et av årets favorittverk, sier Adam Losurdo, den amerikansk-norske regissøren.

Den norske regissøren Kay Olsen var også full av lovord om den kasakhstanske filmen.

–Det som tiltrakk oss med «Sweetie, You Won't Believe It!», var filmens energi og glede historiefortellingen. Mens det er en distinkt kasakhisk film med sine karakterer og natur, er Kasakhstans brede stepper nesten en egen karakter.

Olsen trekker også frem filmens humoristiske elementer, samt gode skuespillerprestasjoner. Filmens klassiske, men samtidig moderne og dynamiske uttrykk gir assosiasjoner til filmskapere som John Ford og Sergio Leone, ifølge Olsen.

–Vi er glade for at vi og vårt publikum kan oppdage kasakhisk film gjennom denne morsomme, spennende og energiske filmen, sa Kay Olsen etter prisutdelingen.

Handlingen i filmen starter med en krangel mellom et ungt ektepar som venter sitt første barn. Når en av hovedkarakterne bestemmer seg for å flykte, er det starten på en rekke uforutsette og mystiske hendelser.

(Medvirkende: Daniyar Alshinov, Erkebulan Dairov, Asel Kaliyeva, Rustem Zhaniyamanov, Yerkebulan Daiyrov; Produsert av: Zhandos Aybasov, Ernar Nurgaliyev, Azamat Dulatov, Timur Shevchenko)

Nøkkelord

Bilder

Bilde fra www.ravenheartfilmfestival.com
Bilde fra www.ravenheartfilmfestival.com
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Dediserer bok til 30-årsjubileet for nedleggelsen av anlegget for atomprøvesprengning Semipalatinsk12.8.2021 17:30:14 CEST | Pressemelding

Den norske foreningen Bike for Peace har nylig utgitt boka "Trå til for verdensfreden". Ifølge foreningens grunnlegger, Tore Nærland, utgis boka i anledning 45-årsjubileet for Bike for Peace og 30-årsjubileet for nedleggelsen av anlegget for atomprøvesprengning Semipalatinsk i Kasakhstan. Boka er utgitt på norsk, og det jobbes med en engelskspråklig utgave.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom