Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans nasjonale symboler lagret på Svalbard

Del

Yerkin Akhinzhanov, Kasakhstans ambassadør i Norge, har besøkt det norske administrasjonssenteret Longyearbyen på Svalbard. Under oppholdet ble Kasakhstans nasjonale symboler plassert i Arctic World Archive (AWA).

(Kasakhstans ambassade)
(Kasakhstans ambassade)

Besøket faller sammen med at Kasakhstan i år markerer 30 års jubileet som uavhengig nasjon etter Sovjetunionens fall. – Vi er her for å diskutere investeringer, og vitenskapelig og teknisk samarbeid med ledende Svalbard-selskaper, "sa Akhinzhanov under sitt møte med Sølvi Elvedahl, fungerende sysselmann på Svalbard.

Kasakhstan er i likhet med mange andre land opptatt av Svalbards store betydning i det internasjonale forskningsmiljøet. På grunn av nærheten til Nordpolen og med helt unike klimatiske forhold, opererer forskningsstasjoner i flere land og noen viktige høyteknologiske fasiliteter innen telekommunikasjon, meteorologi, seismologi, romforskning her.

Forskning og partnerskap

- Kasakhstan er landet den nest største økonomien i det post-sovjetiske området og den største i Sentral-Asia. Vår president Kassym-Jomart Tokayev gjennomfører for tiden et kompleks og omfattende sett av sosiale, politiske og politiske reformer samtidig som vi aktivt utforsker nye internasjonale partnerskapsmuligheter.

Under besøket ble det avholdt møter med biologen Åsmund Asdal, koordinator for Svalbard Global Seed Vault, og Maja-Stina Ekstedt, direktør for SvalSat, en satellittstasjon som følger med på alle satelittpasseringer over Svalbard.  Spørsmål om samarbeid innen vitenskap, teknologi og utdanning ble diskutert under besøket på Universitetssenteret på Svalbard og Norsk Polarinstitutt.  

Den kasakhiske delegasjonen besøkte også Arctic World Archive, et verdensarkiv som drives av Piql og Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Arkivet ble åpnet i 2017 og her har blant annet representanter fra Vatikanstaten deponert manuskripter og tegninger fra middelalderen på filmruller i arkivet som lagrer digitale data av stor historisk og kulturell betydning. Dataene samles og er designet for en levetid på 500 år eller mer i et dypt stålhvelv under permafrostforhold.

Nå er også Kasakhstans nasjonale symboler blir lagret her – så statens flagg, emblem, hymne, grunnloven og loven om statens uavhengighet datert 16. desember 1991.

Bilder

(Kasakhstans ambassade)
(Kasakhstans ambassade)
Last ned bilde
(Kasakhstans ambassade)
(Kasakhstans ambassade)
Last ned bilde
(Kasakhstans ambassade)
(Kasakhstans ambassade)
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Dediserer bok til 30-årsjubileet for nedleggelsen av anlegget for atomprøvesprengning Semipalatinsk12.8.2021 17:30:14 CEST | Pressemelding

Den norske foreningen Bike for Peace har nylig utgitt boka "Trå til for verdensfreden". Ifølge foreningens grunnlegger, Tore Nærland, utgis boka i anledning 45-årsjubileet for Bike for Peace og 30-årsjubileet for nedleggelsen av anlegget for atomprøvesprengning Semipalatinsk i Kasakhstan. Boka er utgitt på norsk, og det jobbes med en engelskspråklig utgave.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom