Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstan dobler trafikkvolumet gjennom Det kaspiske hav

Del

"The Astana Times" opplyser at Aktau handelshavn, Kuryk havn og Aktau marine nordterminal (disse havnene er nøkkelpunkter i den transkaspiske internasjonale transportruten - TITR) har doblet fraktvolumet.

Aktau Port (portaktau.kz)
Aktau Port (portaktau.kz)

I år har mer enn 1,2 millioner tonn blitt lastet i Aktau handelshavn – dobbelt så mye som i samme periode i 2021. I februar 2022 ble 1657 containere omlastet. I april 2022 økte antallet til 3099 containere.

Leder for Aktau handelshavn Abai Turikpenbayev har meddelt at trafikkvolumet på TITR vil seksdobles i 2022 – til 3,2 millioner tonn.

Aktau marine nordterminal er en del av TITR, Transportkorridoren Europa-Kaukasus-Asia (TRACECA) og Den internasjonale nord-sør transportkorridoren (INSTC). Derfra sendes og videresendes last til havner i Iran, Russland og Aserbajdsjan.

"Et spesielt prosjekt for havnens utvidelse har økt kapasiteten fra to millioner tonn til fire millioner tonn, og kornterminalens kapasitet – fra 0,6 millioner tonn til 1,6 millioner tonn," sa Dauren Kaliaskarov, generaldirektør av Aktau marine nordterminal. Til sammenligning var volumet av godstransport gjennom Aktau marine nordterminal 813 500 tonn i løpet av en 10-måneders periode i 2021.

Generaldirektør for Kuryk havn Serik Akhmetov opplyste følgende om trafikken gjennom havnen: "Siden forrige måned er det tre ganger flere maskiner, tre ganger flere vogner, og følgelig har vektparametrene blitt større". Nå har fergene plass til 54 jernbanevogner, og havnen kan betjene fire ferger om gangen.

Kuryk havn utfører også forsendelse av biltransporter. "Hele logistikken til Tyrkia er basert på biler, så vi legger mye vekt på å lage en spesiell korridor for motortransport," la Akhmetov til.

TITR (også kjent som Midtkorridoren) starter fra Sørøst-Asia og Kina, går gjennom Kasakhstan, Det kaspiske hav, Aserbajdsjan og Georgia til europeiske land. Transportkorridoren er en del av Den nye silkeveien. Den fungerer på liknende måte som den gamle silkeveien som koblet Asia, Middelhavet og Europa i middelalderen.

Bilder

Aktau Port (portaktau.kz)
Aktau Port (portaktau.kz)
Last ned bilde
Aktau Port (portaktau.kz)
Aktau Port (portaktau.kz)
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom