NOPA

Karin Krog, Silje Halstensen og Jan Eggum mottar priser

Del

Norske komponister og låtskrivere blir hyllet på Chat Noir i kveld, 14. november, i anledning NOPAs 80-årsjubileum.

NOPA feirer 80 år med en jubileumskonsert på Chat Noir 14. november. Låter skal fremføres i ny innpakning, og det blir musikalske hyllester fra blant annet Lars Lillo-Stenberg, Miss Tati og Joddski.

I tillegg deles følgende priser ut:

Karin Krog mottar NOPAs hederspris på 100 000 kroner for sin formidable innsats for norsk musikk.

Silje Halstensen (Bendik) og Jan Eggum får hvert sitt Kardemommestipend, på 50 000 kroner. Silje Halstensen blir dobbel prisvinner, da hun også får NOPAs pris i åpen klasse.

NOPA-prisene deles ut til Anne Lande (for tekst) og Trygve Seim (musikkpris).

Prisvinnerne vil være til stede på feiringen, klokken 18.00 på Chat Noir. 

Sperrefrist: tirsdag 14. november kl. 20.30.

Pressehenvendelser/akkreditering: marthe@nopa.no

Mer informasjon om prisene:

NOPAs hederpris: 

NOPAs hederpris gis til en person som har betydd mye for norske komponister og tekstforfattere. Prisen kan deles ut etter innstilling fra NOPA-medlemmer, NOPAs styre eller andre. NOPAs styre avgjør hvem som skal få prisen. Prisen har kun blitt delt ut én gang før, i 2013, og da var det Jan Erik Kongshaug som mottok den.

Kardemommestipendet

Kardemommestipendet er en gave fra Torbjørn Egners familie, og på vegne av Egner-familien deler NOPA ut to kardemommestipend hvert år. Hver av arbeidsstipendene er på kr 50 000, og fordeles ofte mellom en tekstforfatter og en komponist for å gi støtte til videre arbeid og produksjon. Kardemommestipendkomiteen deler ut de to prisene, og komiteen består av Kristin Skaare, Kristoffer Tømmerbakke og Askil Holm.

Silje Halstensen (Bendik)

Halvparten av årets Kardemommestipend tildeles en låtskriver som – på tross av sine unge år – allerede har rukket å markere seg som en tydelig stemme innenfor elektronisk pop. Prismottakeren var nominert til Spellemannsprisen i kategoriene Indie i 2014, Årets popsolist 2016, Årets Liveartist av P3 Gull i 2014 og 2015, og har allerede spilt på etablerte scener som Roskilde, Øya, Slottsfjell, Pstereo, by:Larm og Oslo Spektrum! Artisten har gitt ut tre album, ti singler, har bachelor i musikkvitenskap og har i tillegg bistått yngre krefter ved inntil nylig å være daglig leder i AKKS.

Vi har å gjøre med en låtskriver som gir oss gåsehud! Her er det store og voldsomme kontraster, nesten overveldende musikalske lydbilder kledt rundt medrivende komposisjoner. Artisten roper høyt – med klump i halsen, og har en helt egen evne til å kombinere det dystre og dramatiske med et ærlig, vakkert og løftet vokaluttrykk. 

Prismottakeren vil bruke stipendet til å jobbe videre med tekst og komposisjon til neste album, med en svært spennende tematikk. Vi gleder oss til å høre materialet!

Jan Eggum

Den andre halvparten av årets Kardemommestipend går til en av våre aller mest folkekjære artister, en munter melankoliker med en formidabel produksjon og merittliste. Det er nå flere generasjoner som har et nært forhold til denne ypperste representanten for norsk visekunst og populærmusikk. Vi er mange som har gått rundt og nynnet på prismottakerens treffsikre linjer, både tekstlige, melodiske  og bassvennlige. Tekst og melodi smelter sammen på en genuin måte, han er nærmest som en stilskaper å regne, en fraseringens mester; tekstlige tyngdepunkt forskyves med eleganse og lekenhet, og vi favnes igjen av et kjært rim, løftet av musikkens fallende harmoniske strukturer.

Prismottakeren ønsker å bruke stipendet til å skrive et nytt musikkteaterstykke, tenkt oppført i 2019.

Bilder

Lenker

Om NOPA

NOPA
Kongens gate 24
0153 Oslo

22 47 30 00http://www.nopa.no
NOPA er en forening for profesjonelle låtskrivere. Vi arbeider hele tiden for å løfte frem norsk musikk på alle språk, både i radio, TV og i strømmetjenestene. Gjennom vårt musikkpolitiske arbeid forbedrer vi arbeidsvilkårene for alle norske opphavere. Vi er nå over 1050 medlemmer, hvorav stadig flere er unge og fremadstormende.