Universitetet i Bergen (UiB)

Kari Loe Hjelle ansatt som universitetsmuseumsdirektør

Del

Universitetsstyret ved UiB har i dag ansatt professor Kari Loe Hjelle som direktør ved Universitetsmuseet i Bergen.

Kari Loe Hjelle, Foto: Lene S. Halvorsen
Kari Loe Hjelle, Foto: Lene S. Halvorsen

Hjelle tiltrer som ny direktør og dekan for museet fra 1. januar 2022.  Hun er i dag professor i Avdeling for naturhistorie ved Universitetsmuseet, der hennes fagområde er pollenanalyse og vegetasjonshistorie med bakgrunn i botanikk og bl.a. arkeologi.

– Jeg er takknemlig for tilliten som universitetsstyret har gitt meg. Jeg gleder meg til å lede arbeidet med å videreutvikle museets tre ansvarsområder, forskning, forvaltning og formidling, sammen med de mange dyktige ansatte ved Universitetsmuseet. Museet vårt er en viktig møteplass for samfunn og akademia og jeg ser frem til samarbeidet med Universitetet i Bergens ledelse, sier Hjelle.

Universitetsmuseet i Bergen ble tidligere i august kåret til Årets museum 2021 av Norges Museumsforbund. Styreleder, og rektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen er fornøyd med ansettelsen av Hjelle som ny museumsdirektør.

– Jeg er takknemlig for at Kari Loe Hjelle vil lede Universitetsmuseet i Bergen de neste årene. Museet er en av våre fremste arenaer for forskningskommunikasjon, og en viktig forskningsaktør med internasjonalt viktige samlinger å forvalte. Med Kari sin kompetanse og erfaring, får vi en universitetsmuseumsdirektør som kjenner institusjonen, og som vil sikre stabilitet og fremdrift i årene som kommer, sier Hagen.

Kari Loe Hjelle overtar jobben som museumsdirektør etter Henrik von Achen som har vært direktør i ni år.

– Fra sitt eget arbeid som pollenanalytiker og vegetasjonshistoriker har Kari erfaring med tverrvitenskapelighet og den historiske dimensjonen, begge deler aktuelle for et universitetsmuseum som omfatter både kultur- og naturhistorie. Hun vil helt sikkert stille seg bak den rollen Universitetsmuseet nå også har som en sentral arena for forskningskommunikasjon for alle miljøer ved UiB, sier den avtroppende direktøren.

Kontakter

Påtroppende direktør, Kari Loe Hjelle - 975 57 123

UiB-rektor, Margareth Hagen - 416 19 662

Bilder

Kari Loe Hjelle, Foto: Lene S. Halvorsen
Kari Loe Hjelle, Foto: Lene S. Halvorsen
Last ned bilde

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Presseinvitasjon fra Forskningsdagene i Bergen20.9.2021 14:30:00 CEST | Presseinvitasjon

Forskningsdagene på Akvariet Fredag 24. september kl. 18.00 Night at the Aquarium - Hav, fred og konflikt. I januar ble FNs havforskningstiår sparket i gang, og Statsraad Lehmkuhl har nettopp begynt på sin 19 måneder lange jordomseiling. I den forbindelse ønsker Forskningsdagene i Bergen å rette oppmerksomheten mot havene og hvordan stater samarbeider om store havområder til tross for politiske forskjeller og konflikter. En rekke forskere vil denne kvelden gi oss et innblikk i hva One Ocean-seilasen handler om, og hvilke utfordringer og muligheter vi står overfor når det gjelder å bruke havet og marine ressurser på en bærekraftig måte. Samarbeid mellom Akvariet i Bergen, One Ocean, Bergen Næringsråd og Statsraad Lehmkuhl. Forskningsdagene på Grand Hotel Terminus Fredag 24. september kl. 19.00 Nobody puts overgangsalderen in the corner! Vi har lenge vært på minussiden når det gjelder kunnskap om kvinnehelse. Spesielt overgangsalderen er et tema mange har et forhold til, men ikke snakker

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom