Norges Kampsportforbund

Karate: Viktige OL-forberedelser i Istanbul

Del

Denne helgen er det igjen klart for internasjonale karate-konkurranser, når Premier League-sirkuset lander i Tyrkia. De norske kvinnene Andrine Farnes Hilton og Bettina Alstadsæther deltar, og skal bruke konkurransene som viktig forberedelse til OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni.

Norge har kun én mulighet til å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo, og det er å ta medalje i OL-kvalifiseringen i Paris om tre måneder. En viktig del av forberedelsene til kvalifiseringsstevnet er deltakelse i vårens to Premier League-stevner i regi av det internasjonale karateforbundet.

All informasjon om helgens Premier League-stevne i Istanbul finner du i Sportdata.

Eneste OL-sjanse

Norge stiller med to utøvere i Istanbul: Andrine Farnes Hilton stiller i klassen -68 kg, mens Bettina Alstadsæther stiller i klassen -61 kg.

– Vi vet at konkurransene denne helgen blir tøffe, da svært mange utøvere nå jobber hardt for å kvalifisere seg til OL. Rundt 300 utøvere deltar, og alle disse vet at per i dag er karate kun på OL-programmet for Tokyo. Årets OL er dermed slik situasjonen er nå den eneste muligheten disse utøverne har for å delta i de olympiske leker, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Neste Premier League-stevne avholdes i Lisboa 30. april-02.mai.

Fokus på smittevern

Det internasjonale karateforbundet forsikrer at de har fokus på smittevern og gode tiltak for å forhindre smittespredning i forbindelse med helgens konkurranser.

– Deltakernes helse er vår prioritet. I lys av den nylige utviklingen av pandemien, har vi bestemt oss for å endre kalenderen for å tilby alle de rette forholdene for å konkurrere. Alle idrettsutøverne kan være sikre på at vi vil gjøre vårt beste for å garantere deres sikkerhet ved våre toppkonkurranser, sier WKF-president Antonio Espinòs til WKFs nettsider.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Andrine Hilton. Foto: Eivor Eriksen.
Andrine Hilton. Foto: Eivor Eriksen.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom