Norges Kampsportforbund

Karate: Robert Hamara fra Oslo tatt ut som OL-dommer

Del

Robert Hamara fra Sakura Karateklubb i Oslo fikk forrige uke bekreftelse på at han er tatt ut som dommer til Tokyo-OL. Hamara er én av 16 karate-dommere i verden som er tatt ut for å dømme i OL, hvor karate står på programmet for første gang.

Robert Hamara. Foto: Norges Kampsportforbund.
Robert Hamara. Foto: Norges Kampsportforbund.

– Det å få delta i OL er en stor ære og en drøm ikke bare for utøvere, men også for dommere. Det ligger mye arbeid og stor innsats bak en OL-invitasjon, og vi er stolte over å ha en dommer som får ta del av Tokyo-OL, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Robert Hamara har vært internasjonal dommer siden 1989, og har allerede deltatt som dommer på de største arrangementene i internasjonal WKF-karate. Han har blant annet erfaring fra World Games, Combat Games, VM og mange verdensdelsmesterskap. Hamara dømte også under ungdoms-OL i Argentina i 2018.

Eneste sjanse – også for dommere

Det er første gang karate står på OL-programmet, og både dommere og utøvere har jobbet målrettet siden 2016 for å få muligheten til å vise seg frem på den olympiske arenaen. Karate er ikke fast på OL-programmet, og står ikke på programmet i 2024. Tokyo-lekene er dermed den eneste bekreftede muligheten for OL-deltakelse for utøvere og dommere innen karate. Mens Hamara allerede har Tokyo-billetten sikret, må de norske karate-utøverne vente til kvalifiseringsstevnet i Paris i juni for å vite hvorvidt de kan ta turen til Japan.

- Det internasjonale nivået innen karate har steget markant de siste fem årene, etter at idretten kom på OL- programmet. Det er ekstremt krevende å kvalifisere seg, også som dommer, og det er en enorm prestasjon å få denne historiske muligheten til å være en del av karate-konkurransene i Tokyo, sier Jacobsen.  

På jobb i Kroatia

Hamara dømmer denne uken i EM, som arrangeres i Kroatia. Han ser frem til å dømme i Tokyo, hvor karate-konkurransene går av stabelen 5.-7. august.

- Bak ethvert resultat står alltid flere personer, så jeg vil gjerne takke alle som hjalp meg på min vei mot OL. Takk for at dere alle har heiet på meg på denne reisen - jeg er utrolig stolt over å få representere Norge under OL, sier Hamara.  

___________________________________

Robert Hamara sitter for tiden i WKFs og EKFs dommerkomité, og er også ansatt som arrangementskonsulent i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Robert Hamara. Foto: Norges Kampsportforbund.
Robert Hamara. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde
Robert  Hamara. Foto: Norges Kampsportforbund.
Robert Hamara. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Karate-EM: - Viktig generalprøve før OL-kvalifiseringen14.5.2021 14:00:00 CEST | Pressemelding

Fire norske karate-utøvere skal neste uke konkurrere i EM. Mesterskapet arrangeres i Porec, Kroatia, 19.-23. mai. Totalt deltar over 500 europeiske utøvere fra 47 land. – Et senior-EM er i seg selv et av de viktigste stevnene på kalenderen for de norske utøverne. I år blir EM ekstra viktig, da dette er de siste konkurransene før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom