Norges Kampsportforbund

Karate: Norske utøvere klare for historisk OL-kvalifiseringsstevne

Del

Denne helgen arrangeres OL-kvalifiseringsstevnet for karate i Paris. Karate står på OL-programmet for første gang i Tokyo. 494 utøvere fra 98 land konkurrerer denne helgen om gjeve OL-billetter. Tre av disse er fra Norge.

Denne helgen konkurrerer tre norske utøvere om OL-plass.
Denne helgen konkurrerer tre norske utøvere om OL-plass.

80 karate-utøvere skal konkurrere i OL i Tokyo om to måneder. De 80 utøverne er fordelt på de fire olympiske klassene for menn og kvinner. Det skal konkurreres i både kamp og mønster (kata) i OL i august. Utøvere i både kamp og mønster skal derfor også konkurrere i kvalifiseringsstevnet i Paris. Av de tre norske utøverne som konkurrerer i helgen er alle tre kamp-utøvere.

Du kan følge OL-kvalifiseringsstevnet LIVE på det internasjonale karate-forbundets YouTube-kanal.

Den norske troppen i OL-kvalifiseringen er som følger:

Bettina Alstadsæther (28):

Bettina Alstadsæther fra Stavanger deltar i klassen -61 kg, og konkurrerer lørdag. I -61 kg-klassen er totalt 60 utøvere påmeldt. Alstadsæther er en av landets mest erfarne karate-utøvere. Hun har representert Norge ved flere internasjonale mesterskap, inkludert European Games i 2019. Alstadsæther er ranket som nr. 39 på den olympiske rankingen for -61 kg-klassen.

Andrine Hilton (23)

Andrine Hilton fra Oslo deltar i klassen +61 kg, og konkurrerer søndag. Under EM i Kroatia forrige måned viste Hilton viste svært lovende takter i de innledende rundene gjennom å slå den tidligere VM-medaljøren Elena Quirici (rangert som nr 4 i verden) i første runde. I denne klassen konkurrerer 64 utøvere. Hilton er ranket som nr. 35 på den olympiske rankingen for +61 kg-klassen.

Adrian Lopez Salas (20)

Adrian Lopez Salas fra Sarpsborg deltar i klassen +75 kg, og konkurrerer søndag. I denne klassen konkurrerer 74 utøvere. Salas har vært en del av fulltidslandslaget de siste to årene, og var i ferd med å etablere seg som seniorutøver på internasjonalt toppnivå før han fikk et lengre skadeavbrekk. Salas gjorde et sterkt comeback etter skaden under EM forrige måned. Her vant han sine to første kamper. Salas er ranket som nr. 98 på den olympiske rankingen for +75 kg.

Må ta medalje for å kvalifisere seg

De fire høyest rangerte utøverne på verdensrankingen ved utgangen av mai ble automatisk kvalifisert til årets OL. I tillegg er vertsnasjonen Japan automatisk kvalifisert, samt kontinentale mestere som ikke allerede er blant topp 4 på verdensrankingen (Europa, Afrika, Asia, Oceania, Pan-Amerika).

For de resterende utøverne går altså veien til OL igjennom kvalifiseringsstevnet i helgen. Her må de ta medalje for å bli kvalifisert til Tokyo, da kun tre utøvere i hver klasse får OL-billett.

– Vi ser de siste årene at nivået innen internasjonal karate har blitt stadig høyere. Dette er en naturlig og positiv konsekvens av at idretten kom på OL-programmet i Tokyo. Dessverre er ikke karate på programmet for OL i Paris i 2024, og Tokyo er derfor per i dag den eneste muligheten dagens karate-utøvere har til å konkurrere i OL.

– Til tross for at forrige måneds EM ikke resulterte i medaljer, gikk flere av våre utøvere gode kamper. Stevnet ble en fin oppkjøring til OL-kvalifiseringen, og vi gleder oss nå til å se hva utøverne får til i Paris, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Denne helgen konkurrerer tre norske utøvere om OL-plass.
Denne helgen konkurrerer tre norske utøvere om OL-plass.
Last ned bilde
Andrine Farnes Hilton. Foto: Norges Kampsportforbund.
Andrine Farnes Hilton. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde
Bettina Alstadsæther. Foto: Norges Kampsportforbund.
Bettina Alstadsæther. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde
Adrian Lopez Salas. Foto: Eivor Eriksen.
Adrian Lopez Salas. Foto: Eivor Eriksen.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Karate-EM: - Viktig generalprøve før OL-kvalifiseringen14.5.2021 14:00:00 CEST | Pressemelding

Fire norske karate-utøvere skal neste uke konkurrere i EM. Mesterskapet arrangeres i Porec, Kroatia, 19.-23. mai. Totalt deltar over 500 europeiske utøvere fra 47 land. – Et senior-EM er i seg selv et av de viktigste stevnene på kalenderen for de norske utøverne. I år blir EM ekstra viktig, da dette er de siste konkurransene før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom