Norges Kampsportforbund

Karate: Arne Wallann engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022

Del

Norges Idrettsforbund godkjente nylig karate mønster (kata) som egen idrettsgren. Norges Kampsportforbund ønsker også å intensivere satsingen på kata som ble initiert i 2019, og har derfor nå engasjert Arne Wallann som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.

Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.

– Kata er en idrett i vekst, og også her i Norge har vi merket økt interesse blant unge utøvere for mønster-varianten av karate, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Det internasjonale karateforbundet har besluttet at kata vil være på programmet i EM, VM, World Games og European Games i fremtiden.

– For at Norge skal henge med i den internasjonale utviklingen også innen kata er det derfor nå viktig å sikre god kompetanse og gjennomføre en strukturert satsing på mesterskapene i årene som kommer. Arne Wallann har gjennom kata-satsingen, som ble innledet i 2019, bevist både sin kompetanse og sitt engasjement for at de utøverne som er på utviklingsgruppen skal lykkes, påpeker Jacobsen.

Initierte satsingsprosjekt

Wallann er nå i første omgang engasjert i en deltidsstilling som prosjektleder frem til junior-VM i 2022, som arrangeres Tyrkia. Han har gjennom en årrekke vist stor interesse for kata som konkurranseidrett, både som utøver og trener. I 2019 initierte han som regiontrener kata-prosjektet for å bidra til et styrket konkurransemiljø gjennom treningssamlinger og oppfølging av klubber og utøvere.

Satsingsprosjektet er åpent for alle utøvere som ønsker å delta i kata-konkurranser, både på bredde og elitenivå. De faste samlingene og oppfølgingen har blitt gjennomført online det siste året. Wallann vil fortsette arbeider utover våren i sin nye stilling.

Revolusjonerende og nyttig

Det siste året har også korona-situasjonen gitt kata-utøvere en anledning til å vise seg frem gjennom e-stevner. At det har grodd godt på tross av korona-omstendighetene, har kommet godt frem gjennom de norske resultatene i internasjonale e-stevner: En rekke norske utøvere har tatt medaljer og også vunnet i de største internasjonale online-konkurransene mot sterk motstand.

– Online-konkurranser har vært like revolusjonerende som nyttig for kata-utøvere, da de har kunnet fortsette å konkurrere. Jeg synes satsingsprosjektet disse to årene har fungert godt, tross utfordringene vi har møtt på i 2020. Det har vært god kontakt med klubbene, som jobber svært godt der ute, forteller Wallann.

Sportssjef Jacobsen ser frem til å følge Wallann og kata-satsingen fremover.

- Vi er svært glade for å ha engasjert Wallann i denne stillingen, og ser frem til å følge han og våre kata-utøvere frem mot mesterskapene de kommende årene, avslutter Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Last ned bilde
Arne Wallann. Foto: Privat.
Arne Wallann. Foto: Privat.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Karate-EM: - Viktig generalprøve før OL-kvalifiseringen14.5.2021 14:00:00 CEST | Pressemelding

Fire norske karate-utøvere skal neste uke konkurrere i EM. Mesterskapet arrangeres i Porec, Kroatia, 19.-23. mai. Totalt deltar over 500 europeiske utøvere fra 47 land. – Et senior-EM er i seg selv et av de viktigste stevnene på kalenderen for de norske utøverne. I år blir EM ekstra viktig, da dette er de siste konkurransene før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom