Sony Music Norway

Kapteinen slipper personlige «Dagen pappa grein»

Del

Kapteinen slipper «Dagen pappa grein» 6. november, som også er en del av Kreftforeningen sin kampanje «Menn snakk om det».

Etter å ha sluppet P1-listede «Abstinenser» før sommeren, følger 21 år gamle Kapteinen fra Stavanger opp sommerfavoritten med Coucheron-produserte «Dagen pappa grein». En personlig låt med en tekst mange kan kjenne seg igjen i – å miste noen som står en nær til kreft.

«Dagen pappa grein» er en veldig personlig låt som handler om min bestemor som gikk bort når jeg var 15. Hun var familiens midtpunkt og det gjorde sterkt inntrykk på alle når hun ble dårlig av kreft. Hun smilte alltid og holdt seg sterk gjennom alt. Jeg har skrevet om følelsen av å være ung og ikke forstå så mye som nå, og hvordan mine foreldre, spesielt pappa, ble påvirket av å miste sin mor» - Kapteinen

Låta er med i Kreftforeningen sin kampanje «Menn snakk om det», som fokuserer på et viktig tema blant menn: om å åpne opp om sorg rundt død, da blant annet av kreft. Det kommer også en musikkvideo som skal ut i Kreftforeningen sine kanaler på farsdagen, 8. nov.

 -        Først og fremst må vi si tusen takk til Kapteinen som setter ord på noe mange barn og unge kan kjenne seg igjen i. Det er utrolig sterkt og rørende å høre han synge om den dagen faren hans gråt fordi moren døde av kreft. Det er sjelden unge menn snakker så åpent om sine egne og fedrenes følelser på denne måten. Det gjør det ekstra viktig at noen våger å dele, slik at andre ikke føler seg så alene, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross.

Siden Kjell Øverland plukket opp gitaren og debuterte som Kapteinen med «Mr. Fantastique» i mai i fjor har han imponert med både radiolistinger, streams og på scenen. Han har blant annet vært support på Arifs utsolgte høstturné og fylt scener på både Trondheim Calling og by:Larm, og hatt en produsent-finger med i spiller på både Arif og Philip Emilio sine siste album. Han slapp den egenproduserte mixtapen «en mixtape om kjærlighet» i fjor høst, og denne høsten lader han opp til slipp av EP’n «Døgn» på nyåret.

«Dagen pappa grein» er ute 6. november.

_____

Kjell Øverland, eller Kaptienen, er født i 98´ med en bred inspirasjonskilde, hvor alt fra Young Thug, Future og Drake til Michael Jackson og Prince har satt sitt preg. Han har vokst opp i et hus fullt av jazz og funk som gjør musikkproduksjonen hans helt unik, og etter noen år med jobbing bak spakene har Kapteinen funnet sin plass blant skandinavisk pop og rnb. Det føles kjent, men samtidig veldig nytt og friskt. Og som en artist som både produserer og skriver alt selv, kommer musikken til Kapteinen rett fra hjertet.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

Unge Ferrari blir til Stig Brenner og slipper «Lukten Av Høst»11.11.2020 00:01:00 CETPressemelding

Ideen til denne låten ble født en grå septembernatt i fjor, på en hytte ved havet på Sørlandet. Vi fanget en spesiell stemning, og fundamentet ble lagt. Mange dyktige venner hjalp meg underveis og ett år senere er den klar for dere. «Under paraplyen kledd i Goretex Øynene røde og blanke Jeg kjenner lukten av høst» Dette er første smakebit av Stig Brenner. Velkommen. Hør «Lukten Av Høst» her.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom