Sony Music Norway

Kapteinen slipper EP-en "Bølger"

Del
Fredag 27.januar slipper den folkekjære artisten Kapteinen tre nye låter, som sammen med fjorårets låter utgjør EP-en «Bølger».

På «Bølger» tar Kapteinen oss med på et nydelig seilas, med stopp innom flere «viktige øyer» på veien. I kjent Kapteinen-stil er tekstuniverset ærlig, nakent og fengslende, og melodiene fengende.

Seilasets første stopp er «Bølger» og det viktige budskapet om at livet går opp og ned, og at nedturene er en naturlig del av livet.

«Bølger» handler om et litt nytt livvsyn jeg har fått på tøffe og vanskelige perioder. Det har blitt en slags buddhisme-inspirert tilnærming med å akseptere at vanskelige tider kommer og at man ikke har kontroll over alt og det eneste en kan gjøre er å slippe taket og flyte med. Bølger ble til i en session med Coucheron og Ramón for nesten 2 år siden og refrenget og vibben ble døpt da. Siden har eg fått med meg Henrik til å skrive låta om min tilnærming te eksistensielle kriser og føle dette kanskje er den sterkeste låta fra EPen. – forteller Kapteinen

Videre seiler vi innom P3-listede «Spøkelser» - som tar opp problemene i livet man løpet fra, «Superlim» - øyen som handler om å elske noen så høyt at man omtrent føles som samme person og videre til P1/P3-listede «Føle meg bedre» - som handler om de gangene der du bare blir slått i fjeset av en følelse av at nå går det bra og at livet smiler igjen. Sistnevnte var ukas låt på P3 og #18 på radiolista.

Etter å ha navigert gjennom de tre fra før oppdagete øyene, havner vi på en ny øy der vi får «Frihet»:

«Frihet» handler om den følelsen av å vær stuck i en relasjon eller de te tider kompliserte følelsene som dukke opp i en relasjon. Har kanskje følt at eg av og te skulle vært foruten en relasjon basert på de tingene som vekkes i meg, men samtidig så har man et sterk ønske om at det skal fungere og. Den dissonansen der e veldig spennende og Frihet handle om det.– fortsetter Kapteinen

Seilasets siste stopp er hjemhavnen til Kapteinen og låten «Hjerta i Stavanger» - rett og slett en låt om hjemlengsel og det å være borte fra familie og venner.

«Hjerta i Stavanger» handler om at eg ofte savne hjembyen min og at det e mest fordi eg føle eg går glipp av en del familieøyeblikk når eg bor vekke. Eg grue meg te den dagen eg ikkje får vært der når et familiemedlem går bort, men samtidig synge om gleden eg har av å savne hjemmet og kor godt det e å komma hjem igjen. Ingen plass på jord e bedre enn hjemma.

EP-en ble til under en tokt på Island høsten 2021, i et lite hus ute på lyngen med nydelig utsikt over islandsk natur sammen med Benjamin Folkvord Pedersen, Sebastian Coucheron og Henrik Høven, og bidrag fra Ramón og Erik Eliassen.

«Eg prøve å lage musikk som snakker for seg sjøl eller beskriver seg sjøl på en enkel og forståelig måte.» - Kapteinen

«Bølger» er ute fredag 27.januar.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Miley Cyrus slipper albumet Endless Summer Vacation10.3.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Miley Cyrus har gitt ut sitt åttende studioalbum, Endless Summer Vacation. Albumet, som er tilgjengelig globalt i dag via Columbia Records, kan høres her. Sammen med albumet kom det også en musikkvideo til den nye låten «River». Se den Jacob Bixenman-regisserte videoen her. Endless Summer Vacation inneholder Mileys hitsingel «Flowers» og har 13 spor totalt. Som en ekte global megahit, har «Flowers» vært #1 på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100 i hele seks uker – noe som er personlig rekord for Miley. I Norge har «Flowers» vært #1 i tre uker på Topplista og holdt seg på topp tre siden release. Singelen er også den mest spilte låten på norsk radio for tredje uken på rad. I tillegg er «Flowers» nå den låten som raskest har nådd 500 millioner avspillinger på Spotify. Miley har delt noen tanker rundt albumet – se videoen her. Hun forteller dette: – When it comes to the sequencing of Endless Summer Vacation, I divided it by two parts: AM and PM - to kind of represent almost like an

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom