Sandvik Play

Kanskje klodens mest bærekraftige materiale

Del

Kork er et nytt miljøvennlig fallunderlag som i disse dager vurderes av kommuner og arkitektkontor i hele landet. Korken har overraskende miljømessige egenskaper, men likevel er det skepsis i markedet og det spres feilaktig informasjon. Som Brandmaster for produktet i Norge, ønsker Sandvik Play å rydde opp i kaoset og få korrekt informasjon ut i markedet.

Corkeen Play fallunderlag.
Foto: Corkeen by Amorim
Corkeen Play fallunderlag. Foto: Corkeen by Amorim

Capital Finance International omtaler produktet som banebrytende
Tenk å finne opp et produkt som fanger opp 73 kg Co2 for hver kilo en produserer. Det er ikke mulig tenker du. Det ville sikkert kommet på forsiden av aviser over hele verden. Men det finnes faktisk allerede. Kork eller Corkeen Play, er det nye fallunderlaget med et enormt stort co2 opptaket. Corticeira Amorim, produsenten av kork, vant nettopp prisen Best Raw Materials Sustainability - Europe 2020. Prisen deles ut av Capital Finance International, som omtaler produktet som banebrytende og et produkt som spiller en viktig rolle i økosystemet på kloden vår.

Fallunderlag tilpasset barna
Corkeen Play er basert på 100% ren kork fra naturen. Fallunderlaget produseres av det som er til overs fra den tradisjonelle vinkork produksjonen. På denne måten reduseres også avfall og svinn i korkproduksjonen. Korken er foredlet bark og dermed 100% ren, rett fra naturen. Det mest miljøvennlige fallunderlaget en kan få tak i, og dermed det vi ønsker at barna våre skal leke på. Fallunderlaget er egnet for lekeplasser, skolegårder, parker og gangveier etc.

Kommunene i Norge viser stor interesse
Vi har allerede lagt kork på 11 lekeplasser i Norge. Denne uken la vi kork for Bergen Kommune som nå ønske å teste ut korkens egenskaper og holdbarhet. Det har i denne forbindelse blitt stilt kritiske spørsmål rundt korkens miljøegenskaper, og journalister har også den siste tiden skrevet en hel del fakta feil om korken. Vi kan dokumentere at korken kanskje er et av planetens mest bærekraftige materialer, og prosessen med å legge den er heller ikke miljøskadelig. Corkeen Play er produsert med barns sikkerhet som høyeste prioritet, i samsvar med strenge sikkerhetsstandarder. Corkeen Play inneholder ikke giftige eller kjemiske stoffer, noe som gjør det helt trygt for barn å leke på. Legger en f.eks. kork i en barnehage på 100 m2 har denne korken bundet opp 73 tonn Co2. Kan det bli bedre? Kork er kanskje et av klodens mest miljøvennlige materialer.

Sandvik Play AS holder til på Laksevåg i Bergen, med kontor i Sandefjord og Haugesund. Vi leverer moderne park- og byromsmøbler. Alt til lekeplassen og barnehagen, lekeapparaterfallunderlag eller kunstgress.

For mer informasjon kontakt markedssjef Tormod Engelsen tlf. 911 511 51 tormod@sandvikplay.no eller daglig leder Kjartan Sandvik kjartan@sandvikplay.no

Bilder

Corkeen Play fallunderlag.
Foto: Corkeen by Amorim
Corkeen Play fallunderlag. Foto: Corkeen by Amorim
Last ned bilde
Corkeen Play fallunderlag på lekeplass i Åby, Sverige.
Foto: Corkeen by Amorim
Corkeen Play fallunderlag på lekeplass i Åby, Sverige. Foto: Corkeen by Amorim
Last ned bilde
Kokeieken blir i gjennomsnitt 200 år og kan barkes 17 ganger. 
Foto: Corkeen by Amorim
Kokeieken blir i gjennomsnitt 200 år og kan barkes 17 ganger. Foto: Corkeen by Amorim
Last ned bilde
Fallunderlaget består av 100% ren kork fra naturen.
Foto: Corkeen by Amorim
Fallunderlaget består av 100% ren kork fra naturen. Foto: Corkeen by Amorim
Last ned bilde
Corkeen Play er bygget opp av et støtabsorberende baselag og et slitesterkt topplag.
Foto: Corkeen by Amorim
Corkeen Play er bygget opp av et støtabsorberende baselag og et slitesterkt topplag. Foto: Corkeen by Amorim
Last ned bilde

Om Sandvik Play

Sandvik Play
Sandvik Play
Damsgårdsveien 217
5160 Laksevåg

405 300 30https://sandvikplay.no/

Følg saker fra Sandvik Play

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sandvik Play på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.