Statskog SF

Kanohenger, kikkerter og kompass

Del

Laksetrapplys, utedo, kanohenger og pop-uptelt er blant de 27 friluftslivprosjektene i Nordland som får støtte fra «Statskogmillionen».

Foto: Magnus Beyer Brattli
Foto: Magnus Beyer Brattli

En million kroner går hvert år fra Statskogs støtteordning til aktiviteter og prosjekt som skaper friluftsliv og bærekraftig bruk av norsk natur. De beste søknadene får støtte på 10 000 eller 5 000 kroner.

- Mange små summer sammen dugnadsinnsats i norske lag og foreninger gir mye friluftsliv og folkehelse. Det er inspirerende å se skaperkraften som blomstrer i frivilligheten på store og små steder, og det er fint at mange kan få et klapp på skuldra gjennom Statskogs ordning, sier Landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

110 prosjekt får ja

Støtteordningen har søknadsrunder og tildelinger to ganger i året. Vårens runde utgjør hoveddelen av årets støtte. Totalt 110 aktiviteter og prosjekt mottar nå sitt bidrag fra Statskogmillionen.

Det er stor variasjon i tildelingene. Nå går det støtte til humlevandring, kikkerter for fuglekikking, klassesett med kompass, utstyr til frisbeegolf og en lang rekke tiltak rundt klopping, stiskilting, gapahuker og bålplasser.

Tildelinger i Nordland

I alt 27 søknader i Nordland har fått uttelling fra denne søknadsrunden på Statskogmillionen, og spennet mellom de ulike tiltakene er stort. Det blir støtte til utedo i Sagvassdalen, kanohenger i Hattfjelldal, klassesett til Fjellcamp Børvatnet, gapahuk i Sulitjelma og kikkerter til fuglekikking i Rana, for å nevne noe.

- Kreativiteten og viljen til å tilrettelegge for friluftsliv er stor. At vi har anledning til å bidra til noen titalls prosjekt hvert år skaper mange gode naturopplevelser og bedre folkehelse, sier Statskogs regionsjef i Nordland, Tore Bjørnstad.

Se alle tildelinger

Statskog offentliggjør alle tildelinger fra Statskogmillionen på sine nettsider. Der er det mulig å sortere på tildelingsrunde, fylke og kommune og bruke søkefunksjonen for å finne særskilte prosjekt.

Her er oversikt over alle tildelinger i Nordland (statskog.no)

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Beyer Brattli
Foto: Magnus Beyer Brattli
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom