Bilder Nordic School of Photography

Kan naturfotografiet bidra til å fikse klimakrisen?

Del

Naturfotograf Kai Jensen kommer på besøk hos fotoskolen Bilder Nordic for å snakke om hvordan naturfotografiet kan bidra til økt bevissthet rundt klodens tilstand og artsmangfoldet vårt.

Foto: Kai Jensen
Foto: Kai Jensen

I forbindelse med Norsk Naturfotofestival i Ski, holder fotoskolen Bilder Nordic foredrag med den anerkjente naturfotografen Kai Jensen. Foredraget tar for seg hvordan naturfotografiet kan brukes som verktøy for å sette klimakrisen på dagsordenen.

“Mange naturfotografer føler en dragning til de urørte skogene og de ville viddene og toppene, – steder som bærer med seg sus fra de siste restene av villmark. Her finner de sjelefred og utløp for skapertrang. Bildene blir storslagne og flotte. Men vi må også innse at denne søken etter det ville og vakre kan bli en sovepute for politikere og andre som hungrer etter å utnytte naturen. Med bildene i hånd kan de lett tro at det fremdeles finnes mye urørt natur i Norge, så mye at de stadig kan forsyne seg med en liten bit uten at det gjør noe. Det er farlig, for sannheten er at det knapt finnes urørt natur i Norge; – både landskap og biologisk mangfold lider under et hardt press fra menneskelig aktivitet. Landet deles opp og bygges ned, dyrelivet drepes og fordrives og klimaet endres. Bugnende blomsterenger med myriader av insekter, store rypeflokker i fjellet og fuglefjell med yrende liv, som eldre fotografer opplevde for 40-50 år siden, er i dag sjeldenheter. Derfor har dagens naturfotografer en stor oppgave i ikke bare å vise det vakre, men også å løfte fram truslene mot naturen.” – Kai Jensen

Foredraget finner sted hos Bilder Nordic School of Photography i Nedre Vollgate 8 – mer informasjon om Norsk naturfotofestival, foredraget og påmelding finnes her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kai Jensen
Foto: Kai Jensen
Last ned bilde

Om Bilder Nordic School of Photography

Bilder Nordic School of Photography
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

24 14 66 80http://www.bildernordic.no

Bilder Nordic School of Photography er en fagskole i Oslo med seks ulike utdanninger innen foto, film og innholdsproduksjon. Skolen ble etablert i 2007, og har bygd opp et solid nettverk av anerkjente fotografer og bransjeaktører i inn- og utland. Blant skolens tidligere studenter finnes en rekke etablerte fotografer som har markert seg i konkurranser og utstillinger i inn- og utland.

Følg pressemeldinger fra Bilder Nordic School of Photography

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilder Nordic School of Photography på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bilder Nordic School of Photography

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom