World Dog Alliance

Kan bushmeat forbudet forhindre en ny COVID-bølge?

Del

Mens folk flest er opptatt av å bekjempe Pandemien, har COVID vaksinene gitt håp for at 2021 blir bedre. Er forbudet mot såkalt ‘bushmeat’ i Kina og enkelte deler av sørøst Asia nok for å stoppe spredningen av viruset? The World Dog Alliance har oppdaget at hunde-og kattemat er blitt det nye ‘eksotiske’ kjøttet i land som Vietnam, Kambodsja og Kina de siste månedene som kan medføre en enorm risiko i fremtiden.

I starten av 2020, kort tid etter COVID-19 utbruddet i Wuhan, innførte den kinesiske regjeringen et forbud mot bushmeat. Beslutningen ble hedret som symbolet på en ny tid uten bushmeat av kinesiske medier. 29 mai fjernet den kinesiske landbruksministeren hunder fra listen over spiselig kjøtt. Enkelte medier tolket dette som et forbud av hundekjøtt, men stemmer det? 

Den kinesiske byen Shenzhen forbød hunde- og kattekjøtt den 1 mai, men også byen Zhuhai for å være i tråd med retningslinjene over spiselig kjøtt. Likevel nektet flere lovhåndhevere å vurdere klager om handel av hunde-og kattekjøtt på grunn av mangelen på lover. Den kjente Yulin Dog Meat festivalen ble avholdt den 21 juni som vanlig, og i større skala enn tidligere. Plakater som reklamerte for hundekjøtt var godt synlige under festivalen, og selgerne av hundekjøttet påstod at spising av hundekjøtt forhindrer pandemier for å tiltrekke kunder. 

Hundemat har på samme måte som bushmeat lenge vært ansett som mat med medisinske egenskaper i Kina, Vietnam, Sør-Korea og Kambodsja. Siden restauranter ikke har noe valg enn å stoppe serveringen av bushmeat som følge av koronaviruset, vender de seg nå mot hundemat, som blir ansett som den hellige gral når det kommer til beskyttelse mot koronaviruset.

Tidlig i April, avdekket dyrevernsorganisasjonen Four Paws at salgsvolumet av hundekjøtt i Vietnam, Kambodsja og Indonesia gikk opp under pandemien, og økte raskere etter at WHO uttalte at det ikke er noe forskning som tyder på at kjæledyr kan være en infeksjonskilde. Enkelte sykehus oppmuntret pasientene til å spise hundekjøtt for å holde seg friske. Hundekjøtt-restauranter tilbyr hjemlevering for å øke salget. 

Provinsen Siem Reap i Kambodsja, hovedleverandøren av hundekjøtt til 110 restauranter i hovedstaden Phnom Penh ble den første til å forby handel av hundekjøtt som et svar på den økte risikoen for utbrudd av rabies. Den indiske staten Nagaland innførte samme forbud. På samme måten som Shenzhen og Zhuhai er dette få unntak i landene. I Asia der over 30 millioner hunder blir slaktet hvert år, er det stor risiko for utbrudd og pandemier.

Genlin, grunnleggeren av the World Dog Alliance, mener at mennesker bør finne en måte å finne harmonien mellom mennesker, dyr og miljøet, slik at alle levende vesener kan leve sammen. Med dette bør menneskets evige utnyttelse av dyr bli stoppet, og dyreetikk er et tema som bør utforskes etter dyrevern.

Hvilke dyr bør ikke spises? Konseptet kjæledyr i utviklingsland er det åpenbare svaret. Den internasjonale avtalen som forbyr spising av hunder-og katter, støttet av lovgivere i USA, England og Japan er den eneste måten å forskynde den globale innsatsen når det kommer til å utrydde konsum av hunde-og kattemat. Vi får håpe på at den internasjonale avtalen vil lære verden å behandle dyr på en god måte og skape fred mellom mennesker og dyr.

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om World Dog Alliance

World Dog Alliance
World Dog Alliance
55 King Yip Street
Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

+852 2519 6366https://www.worlddogalliance.org/

World Dog Alliance (WDA) jobber for å få stanset all spising av hund i hele verden. Hele 30 millioner hunder som slaktes hvert år i asiatiske land for kjøttet sitt, ofte på grusomt vis. I tillegg er 70% av hundene som slaktes som mat stjålne kjæledyr.

WDA jobber for klar lovgiving som forbyr praksisen i alle land, spesielt i Asia. Et helt tydelig norsk forbud er et viktig symbol og steg på veien mot et verdensdekkende forbud.   

Følg pressemeldinger fra World Dog Alliance

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra World Dog Alliance på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra World Dog Alliance

Lovforslag rundt kjæledyr får ny oppmmerksomhet19.3.2021 18:27:15 CET | Pressemelding

Blant alle lovforslagene som ble lagt frem i Kinas «Two Sessions», 4. mars 2021, var et av de mest populære forslagene «The Establishment of Companion Animal Protection and Management Act». Forslaget ble introdusert av NPC-nestleder Chen Zuo-Dong. Populariteten rundt loven viser at offentligheten er engasjert og opptatt av dyrevern. Responsen NPC nestlederen Chan Yung (Hong Kong) fikk fra The Central Spiritual Civilization Construction Guiding Office viser også at regjeringen er positive til forslaget om å forby spising av hunder og katter. Genlin, grunnleggeren av World Dog Alliance (WDA) ønsker prosessen velkommen. - Diskusjonen rundt kjæledyr blir vurdert av det Kinesiske kommunistpartiet som tyder på at diskusjonen har nådd et nytt nivå. Jeg tror at Kina snart vil forby spising av hunde-og kattekjøtt og vil ta et stort steg i riktig retning. Nestlederen og viseformann for den demokratiske alliansen for forbedring og fremgang i Hong Kong, Chan Yung la frem forslaget om å forby spisi

Underskriftskampanje for internasjonal avtale som forbyr spising av hunder og katter får internasjonal oppmerksomhet19.2.2021 20:08:19 CET | Pressemelding

I 1973 ble the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES) etablert i Washington D.C, USA. Med 178 stater som medlemmer, er det en av de viktigste internasjonale avtalene i verden. Den siste tiden har en annen internasjonal avtale for dyrevern og beskyttelse av kjæledyr blitt løftet frem av World Dog Alliance (WDA).

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom