Risør kammermusikkfest

Kammermusikkfesten er i gang!

Del

Fremragende musikere, ny konsertserie og egen familiedag er bare noe av det Risør kammermusikkfest byr på i år. Tirsdag 25. juni går startskuddet for den 29. festivalen i sørlandsbyen.

Festivalsjef Eirik Raude og kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland.
Festivalsjef Eirik Raude og kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland.

— I intime Risør oppstår det en nærhet mellom musikk, musikere og publikum som gjør at ingen blir uberørte. Vi er glade for at Marianne Beate Kielland er årets kunstneriske leder. Hun har laget et variert program som, i kjent Risør-stil, består av kjente og mindre kjente verk fra vår rikholdige musikkhistorie, sier festivalsjef, Eirik Raude.

I tillegg til de tradisjonelle konsertene i Risør kirke, fortsetter festivalen med sine vellykkede kveldskonserter i Hødnebøs gamle industrilokaler i Buvika. Her kan publikum blant annet få med seg trompetisten Tine Thing Helseth og klarinettisten Julian Bliss med noen av verdens beste unge blåsere, solokonsert med Suasanna og trioen Poing med Maja S. K Ratkje — for å nevne noen.

Det blir også gjenhør med de populære og intime huskonsertene hjemme hos folk i Risør. Tre matinékonserter på Rådhuset, der tekst og musikk på forskjellige måter forteller en historie, er nytt av året. Lørdag 29. juni arrangerer festivalen for første gang en egen familiedag som er skreddersydd de minste festivaldeltakerne. I og rundt Risørhuset blir det aktiviteter og moro for hele familien!

Kristiansand Symfoniorkester, under ledelse av Rune Bergmann, spiller under den store utekonserten Stagholmen live. Som solister har de med seg sangerne Mari Eriksmoen, Marianne Beate Kielland og Michael Schade. Andre musikere som medvirker under festivalen er Eldbjørg Hemsing, Mari Samuelsen (som nylig suste rett inn på VG-lista med den nye plata si), Håkon Kornstad Trio, Anna-Liisa Bezrodny, Nils Anders Mortensen, Ingrid Andsnes og Engegårdkvartetten.

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:

Camilla Yndestad, camilla@kammermusikkfest.no / 957 51 006
Maren Jørstad, maren@kammermusikkfest.no / 478 32 131

Nøkkelord

Bilder

Festivalsjef Eirik Raude og kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland.
Festivalsjef Eirik Raude og kunstnerisk leder Marianne Beate Kielland.
Last ned bilde

Om Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest
Risør kammermusikkfest
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

92 29 62 63https://kammermusikkfest.no

Kontaktperson: adm@kammermusikkfest.no

Følg saker fra Risør kammermusikkfest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Risør kammermusikkfest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Risør kammermusikkfest

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom