Sony Music Norway

Kamelen teamer opp med danske Branco

Del

Kamelen følger opp sommerens «Creme De La Creme»-suksess med et samarbeid på tvers av landegrensene – «Money Moves» med den danske rapperen Branco.

Etter å ha sluppet det ærlige og personlige albumet «#FRIKJENT» til strålende anmeldelser og radiolistinger i januar, varmet Kamelen opp til sommeren med houselåten «Creme De La Creme» i april. Låten ble listet på både MP3 og P3, ble en aldri så liten sommerhit og har ligget stødig på topplistene siden den kom. Før sommeren slapp han låten «Murda (Warzone)», og i august hoppet han på en av landets største låter og gjorde en remix av A36 sin «Samma gamla vanliga» med Branco, som nå ligger høyt på de danske topplistene. Nå slipper Kamelen nok et landsoverskridende samarbeid med Branco, «Money Moves». 

«Låten ble til da corona kom, konserter ble avlyst og jeg var nødt til å gjøre noen Money Moves. Da vi lagde låta tenkte vi; Hvem andre gjør heftige money moves? Og hva er neste move for meg? Jeg har laget musikk med mange store i Norge, neste steg er å spre det i Skandinavia» - Kamelen

Rapperen Branco har blitt en av Danmarks største artister med låter som «London Town», «MCQUEEN» og «No Warning», prisdryss på Danish Music Awards og millioner av streams. Hans seneste album tok nærmest over Danmarks Spotify-chart da det kom tidligere i år, og musikkmagasinet Soundvenue skrev at «ingen lyder større end ham».  

«Det er fedt at samarbejde med artister på tværs af territorier. Det giver noget helt andet og nyt til musikken. Og så beviser det, at hiphop ikke behøver at være begrænset af sprog eller afstand. Jeg glæder mig til at se, hvad vores fans siger til Money Moves» - Branco 

Hip hop-artist og historieforteller Kamelen, også kjent som Slim Kamel, ble kjent over natten da han rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen «Si ingenting» i 2015. Kamelen har, med hyppige utgivelser, etablert seg som en undergrunnsfavoritt og en viktig musikalsk stemme for en underrepresentert gruppeI 2018 ble han nominert til både Gramo-stipendet og Spellemann for «Årets gjennombrudd». På veggen henger troféer for albumet «Kingpin Slim» og låter som blant annet «Lil Homie», «Beng Beng Beng», «Si ingenting», «Klubbkamel» og «Vil ba vekk». Albumet «#FRIKJENT» som kom i januar i år var inspirert av fire måneder i varetekt for et ran han ikke begikk. Samlingen låter ble som et motsvar til anklagene, og et innblikk i en intenst frustrerende periode, og inneholdt låter som «STAKKEN», «FERRARI» og «SIDEN DAG 1». 

 «Money Moves» med Branco er ute 3. september.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom