Sony Music Norway

KAMARA står imot forventningspresset

Del

Fredag 9. oktober slipper KAMARA singelen "Sideways", som hun har skrevet i samarbeid med produsent Mugisho. Låten er "Ukas låt" på NRK P3.

KAMARA "Sideways" artwork
KAMARA "Sideways" artwork

Forventningspress kan være så mangt. 
Press man legger på seg selv, eller opplever fra for eksempel sosiale medier, venner og bekjente. 
Men det å føle at man ikke lever opp til de forventningene, drømmene og håpene foreldrene dine har for deg er tøft.

Og, i følge 22 år gamle KAMARA fra Bergen, med røtter i Sierra Leone, er det ingen som er så gode til å gi dårlig samvittighet som afrikanske foreldre.

Uttalt ambisiøs om en karriere som artist og låtskriver allerede fra tenårene, har det ikke vært grenser for hvor ofte KAMARA har frustrert sin mor.
Kunne ikke musikken bare være en hobby?
Nei. 
Takk og pris for det.

I 2019 spilte KAMARA på Øyafestivalen, og hun leverte så til de grader at de like godt booket henne for 2020. 
Hun ble nominert til Årets Urørt på P3 med "Don't Call My Name", spilte på prestisjetunge festivaler til fantastisk mottagelse og med sin første offisielle utgivelse "20 Something" fikk hun ikke bare lovord fra fjern og nær, men også en vaskeekte radio-hit.

Kort oppsummert leverer hun et forrykende sceneshow, med sassy og classy pop i et lydlandskap som låter aktuelt og tidløst på en og samme tid.

Som låtskriver henter KAMARA inspirasjon overalt; fra musikk, reiser og mennesker. 
Hun elsker å gi seg selv rammer - en sinnsstemning, et geografisk sted eller tidsepoke - og så la fantasien løpe løpsk. 
Kanskje resulterer det i en beat, en topline eller en tekstlinje. 
Det KAMARA ønsker er å skape tidløs popmusikk med sterke melodier, musikk som kan leve evig.
Hun skriver både tekst og musikk selv, men liker svært godt å jobbe med andre, og drømmer om å samarbeide med artister som for eksempel Timbaland, HAIM og Kate Bush. 
 
Moren til KAMARA håpet lenge at det skulle bli studier, for eksempel sykepleien.
KAMARA valgte dog å prioritere studio fremfor studier.
Mugisho var skoleflink og opplevde et stille press om å bli lege eller advokat, men valgte å studere musikk uten foreldrenes viten.

Da disse to møttes i studio bondet de altså ikke bare over musikken, men også over forventningene foreldrene har hatt til dem fordi de har fått muligheter de selv aldri hadde. 

Fredag 9. oktober slipper KAMARA "Sideways" en pop-perle om å våge å følge sine egne drømmer, selv om man risikerer å knuse andres. 

NB! Det er verdt å merke seg at både KAMARAs mor og Mugishos foreldre nå har akseptert karrierevalgene deres og er 100% støttende og stolte!  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

KAMARA "Sideways" artwork
KAMARA "Sideways" artwork
Last ned bilde
KAMARA (c) Ida Fiskaa
KAMARA (c) Ida Fiskaa
Last ned bilde
KAMARA (c) Ida Fiskaa
KAMARA (c) Ida Fiskaa
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom