Sony Music Norway

KAMARA setter grenser med "Carry You Home"

Del

Fredag 22. januar slipper stjerneskuddet KAMARA en låt hun anser for sin mest personlige så langt.

Carry You Home artwork
Carry You Home artwork

«Carry You Home betyr ekstra mye for meg. Det er en låt om å sette grenser, å tørre sette seg selv først. Kanskje for første gang.»

For 23 år gamle Fato Kamara fra Bergen, best kjent under artistnavnet KAMARA, har 2020 vært et berg-og-dalbane-år. 
I tillegg til de åpenbare nedturene med at alle konserter og festivaler ble avlyst, var det store praktiske og økonomiske utfordringer med å være artist med bi-inntekt fra serveringsbransjen. 
Og det er klart det har vært, og fortsatt er, tøft.
Men på samme tid har «20 Something» vært en av landets mest spilte låter på radio, hun ble nominert som «Årets nykommer» i P3 Gull og ble nettopp nominert i kategorien «Årets gjennombrudd» i Musikkforleggerprisen.
Og hun har kunnet jobbe ferdig debut-EP’en og fokusere på egen artistisk utvikling.

«Jeg har heldigvis hatt et prosjekt å fokusere på, og med gode samarbeidspartnere har jeg stort sett klart å snu frustrasjon til inspirasjon. Yes, I’m that bitch!»

Det er mye sass og humor i alt Fato gjør. 
Men på «Carry You Home» har hun gått inn i seg selv og forklarer at budskapet er relevant uansett hvilken relasjon det gjelder.
Det kan være like vanskelig, men viktig, å sette grenser enten det gjelder venner eller familie som i et romantisk forhold.

«Det er naturlig å ville hjelpe dem man er glad i. Men når det bryter deg ned så må man ta et oppgjør både med seg selv og den andre parten. Du må være sterk og trygg før du kan bære andres byrde. Det er som på et fly, du vet, put on your own mask before helping others!»  

Og KAMARA vil gjerne hjelpe. Hun har ikke de største plattformene enda, men er sosialt engasjert og har – ikke overraskende – vært aktiv i kampen mot rasisme og sosialt utenforskap.
Det handler ikke nødvendigvis om å stå øverst på barrikadene, men å bidra til å normalisere en dialog rundt tematikk som kan være veldig vanskelig for mange.

«Jeg er glad om jeg kan bruke stemmen min til mer enn å synge av og til. Folk tåler å få litt informasjon også, ikke bare memes og musikk. For mange handler det om hvor jeg er født. For meg så handler det mest om hva jeg er født til å gjøre. Og det er å bidra positivt. Først og fremst ved å skape musikk som kan bety noe for andre. Og å stå på en scene og synge, showe og gi publikum en opplevelse de sent vil glemme.»

«Carry You Home» er fjerde single fra den talentfulle låtskriveren og vokalisten, og i mars slipper KAMARA debut EP’en «The Long Way Home».
Og forhåpentlig får KAMARA tilbringe mer tid der hun føler seg mest hjemme – på scenen foran publikum – i 2021.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Carry You Home artwork
Carry You Home artwork
Last ned bilde
KAMARA (c) Ida Fiskaa
KAMARA (c) Ida Fiskaa
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom