KnowBe4 Research

Kai Roer inn i toppledelsen til det børsnoterte selskapet KnowBe4

Del

IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4 oppbemanner og styrker forskningssenteret i Oslo. Kai Roer, som leder senteret, er utnevnt til forskningssjef (CRO) for hele det globale IT-sikkerhetskonsernet.

CRO: Kai Roer er utnevnt til Chief Research Offiser (CRO) for hele KnowBe4-konsernet. Foto: Katrine Lunke
CRO: Kai Roer er utnevnt til Chief Research Offiser (CRO) for hele KnowBe4-konsernet. Foto: Katrine Lunke

Siden 2019 har det amerikanske konsernet KnowBe4 hatt en forskningsavdeling i Norge, med ansvar for analyse på sikkerhetskultur. Nå økes satsingen på forskningsarbeidet i Oslo gjennom at Kai Roer blir Chief Research Offiser (CRO) for hele KnowBe4-konsernet. I løpet av 2021 har også antall ansatte ved forskningssenteret KnowBe4 Research i Oslo blitt doblet.

– Kai Roers nye rolle er en anerkjennelse av arbeidet til KnowBe4 Research og viktigheten av vårt engasjement for å skape industriell forskning i verdensklasse på sikkerhet, sier strategidirektør Perry Carpenter i KnowBe4.

Roer har over 25 års erfaring med cybersikkerhet og hans ekspertise er sikkerhetskultur. Han har blant annet skrevet boken «Build a Security Culture» og ledet videocasten «Security Culture TV».


Børsnotert på Nasdaq

– Å løfte forskningsgrenen og stillingen som forskningssjef inn i ledelsen viser KnowBe4s dedikasjon for å bli en ledende cybersikkerhetsorganisasjon, også på forskning. Jeg ser frem til å utvikle og legge til rette for dette, sier Kai Roer.

KnowBe4 ble i vår notert på Nasdaq. Selskapet har utviklet en plattform for forskning som gjør det mulig å kombinere data på atferd, kompetanse og kultur, samt risiko relatert til disse områdene på en ny måte. Det skal gi både bransjen, IT-ansvarlige og ledelsen i selskaper et bedre underlag for sine beslutninger. Arbeidet ledes av Roer ved KnowBe4 Research i Oslo.

– Vår nye plattform gjør KnowBe4 i stand til å tilby mer banebrytende forskning på tvers av temaer knyttet til bevissthet på sikkerhet, atferd og kultur. Som forskningssjef (CRO) vil Roer lede arbeidet med å utnytte all data som samles inn av fra vår plattform, sier strategidirektør Perry Carpenter.

– Avdekke svakheter i sikkerhetskulturen

KnowBe4 er en ledende leverandør av opplæring i IT-sikkerhetsbevissthet, og simulert phishing-plattform, og brukes av mer enn 41 000 organisasjoner over hele verden. Våren 2019 kjøpte de det norske selskapet CLTRe, som forsker på sikkerhetskultur, som ble til KnowBe4 Research. Kai Roer var gründer og daglig leder av CLTRe.  

KnowBe4 Research jobber uavhengig av KnowBe4s andre enheter og har som mål at forskningsfunnene skal komme hele IT-sikkerhetsbransjen til gode.

– Vår oppgave er å avdekke svakheter i sikkerhetskulturen og i atferden til den enkelte medarbeider, slik at virksomheter kan forbedre både systemer, rutiner og opplæring. Vi ser en jevn strøm av IT-angrep mot norske virksomheter og mange større virksomheter har opplevd betydelige hendelser. Det betyr at selv gode systemer ikke er tilstrekkelig for å beskytte seg. Medarbeiderne må bli en viktigere del av forsvarsverket mot de kriminelle, sier Roer.

Nøkkelord

Kontakter

Kai Roer
Daglig leder
Telefon: 98646988
E-post: Kai@clt.re

Bilder

CRO: Kai Roer er utnevnt til Chief Research Offiser (CRO) for hele KnowBe4-konsernet. Foto: Katrine Lunke
CRO: Kai Roer er utnevnt til Chief Research Offiser (CRO) for hele KnowBe4-konsernet. Foto: Katrine Lunke
Last ned bilde

Om KnowBe4 Research

KnowBe4 Research
KnowBe4 Research
Apotekergata 10
0180 Oslo

https://get.clt.re/

IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4 har etablert et eget forskningssenter i Oslo, Knowbe4 Research. Kai Roer er forskningssjef ved senteret.

Knowbe4 Research skal forske på sikkerhetskultur, risiko, menneskelig atferd og hvordan atferd påvirker sikkerheten. Målet  er å finne ut mer om hva som må til for å redusere sikkerhetsrisikoen mennesker utgjør i en organisasjon.
 
KnowBe4 er en ledende leverandør av opplæring i IT-sikkerhet, og brukes av mer enn 35 000 organisasjoner over hele verden. Våren 2019 kjøpte de det norske selskapet CLTRe, som forsker på sikkerhetskultur. Nå er CLTRe blitt til KnowBe4 Research. 
 
Forskningssenteret jobber uavhengig av KnowBe4s andre enheter og har som mål at forskningsfunnene skal komme hele IT-sikkerhetsbransjen til gode, ikke kun KnowBe4 og selskapets kunder.

Følg pressemeldinger fra KnowBe4 Research

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KnowBe4 Research på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KnowBe4 Research

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom