Norges Kampsportforbund

Junior-EM karate: – Én av Norges sterkeste tropper til junior-EM noensinne

Del

Torsdag denne uken innledes junior-EM i karate i Budapest. – Jeg mener dette er én av de sterkeste troppene Norge noensinne har sendt til et junior-EM, forteller landslagstrener Wayne Otto.

EM-laget         foto:Syver Aas Bakke
EM-laget foto:Syver Aas Bakke

Totalt deltar 1155 utøvere fra 52 nasjoner i årets junior-EM. Dette er liten øking sammenlignet med mesterskapet som ble arrangert i Aalborg i fjor. Den norske troppen består av ni utøvere, og også Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, har forventninger i forkant av mesterskapet:

– Vi har mange sterke utøvere som kan prestere i Budapest til helgen. Det beste junior-EM for Norges del var junior-EM i 1985. Her tok Stein Rønning og Morten Alstadsæther henholdsvis gull og sølv. Alstadsæthers datter Bettina deltar som coach for de unge utøverne som nå skal konkurrerer i Ungarn. Hun satser også som utøver frem mot sommer-OL, men ønsker allikevel å bidra med sin kompetanse og erfaring, slik at de norske utøverne skal kunne prestere i Budapest.

Nivået innen internasjonal karate har blitt høyere også på junior-siden, og Stein Rønning er den eneste norske utøveren som har tatt gull i junior-EM. Gitt prestasjonene til den norske troppen de siste årene er det allikevel naturlig at troppen reiser til mesterskapet med ambisjoner om medaljer, forteller Jacobsen.

Den norske troppen i Budapest:

Mai Bue Forberg, Asker Karateklubb, kadett kvinner -54 kg

Fredrik Skaarød Eilertsen, Sentrum Kampsport Senter, kadett herrer -52 kg

Ylva Bue Forberg, Asker Karateklubb, junior kvinner -53 kg

Nora Benedicte Handelsby, Sarpsborg Karateklubb, junior kvinner -59 kg

Ingeborg Pedersen, Sarpsborg Karateklubb, junior kvinner +59 kg

Sander Nygård Fretheim, Levanger Karateklubb, junior herrer -61 kg

Mariam Skogland, Sentrum Kampsport Sarpsborg, U21 kvinner -55 kg

Annika Sælid, Sentrum Kampsport Sarpsborg, U21 kvinner -68 kg

Adrian Salas Lopez, Sarpsborg Karateklubb, U21 -75 kg

Selv om dette er et juniormesterskap, hvor målet er konkurransetrening og inspirasjon for videre satsing, har Norge også tatt flere medaljer på junior-siden i senere år.

– Annika Sæld vant gull i ungdoms-OL og har vunnet medaljer i en rekke store internasjonale konkurranser. Nora Handelsby har vunnet VM-sølv både i kadett- og junior-klassenog er ranket som nummer en i verden i sin klasse.  Mariam Skogland og Adrian Lopez Salas, som begge konkurrer i U21-klassen, satser for fullt for å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo senere i år. Adrian har også gått ned en vektklasse foran denne sesongen, forteller Jacobsen.

Konkurransedager : 
Kadett-klasser : fredag 7. februar
Junior-klasser : lørdag 8. februar 
U21-klasser : søndag 9. februar 

Resultater publiseres fortløpende i Sportdata.Nøkkelord

Kontakter

Bilder

EM-laget         foto:Syver Aas Bakke
EM-laget foto:Syver Aas Bakke
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom