Amedia

June Marie Westerveld ansatt som ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad

Del

June Marie Westerveld (41) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad i Oslo.

June Marie Westerveld ny ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad.
June Marie Westerveld ny ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad.

– Det har vært spennende å følge Nordstrand Blad som beboer i bydelen. Avisen har en sterk posisjon i lokalmiljøet og har hatt en fantastisk reise de siste årene! Lokalavisjournalistikk på sitt beste gjør en direkte endring i folks liv. Det er til kjernen av journalistikken, og for meg et veldig inspirerende og viktig oppdrag, sier Westerveld.

Hun kommer fra stillingen som nyhetsleder i A-Magasinet, som gis ut av Aftenposten. Denne rollen har hun hatt i nesten tre år. Før det var hun nyhetsleder i innenriksavdelingen i avisa i ett år. Til sammen har hun 15 års journalistisk erfaring fra Aftenposten. 

June Marie Westerveld har også redaksjonell erfaring fra Vårt Land og universitetsavisa Universitas. Hun har bachelorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Hun har selv bodd i bydelen i mange år, blant annet på Lambertseter, Ljan, Holtet og Sæter. 

– Jeg har hatt tre mammapermisjoner på Nordstrand og har tråkket bydelens gater på langs. Nå gleder jeg meg til å lage journalistikk fra området jeg er så glad i! Det er en bydel i utvikling og vekst. Den trenger en avis som er tett på det som skjer. Hva snakker vi om, hva berører oss, hva engasjerer oss og hva bør endres? Nordstrands Blad skal være en digital møteplass og et lim i lokalsamfunnet, men også drive kritisk journalistikk på vegne av innbyggerne.

Westerveld har lang erfaring med historiefortelling og har blant annet vært sentral i arbeidet med å utvikle digital journalistikk som henter inn nye digitale abonnenter i Aftenposten. Hun har samtidig et bankende nyhetshjerte, og har vært involvert i flere graveprosjekter i avisen.

– Nå ser jeg frem til å bli kjent med Nordstrand Blad og samarbeide med de dyktige folkene som jobber der. Jeg ønsker å bygge på den suksessen de har hatt, og jobbe for at vi kan vokse videre. Jeg ser for eksempel et potensiale i å bli enda mer relevant for nyetablerte og barnefamiliene i bydelen. 

Styreleder Morten Nilsen sier han er svært tilfreds med ansettelsen av Westerveld som leder i Nordstrands Blad.

– Gjennom ansettelsesprosessen har June dokumentert gode lederegenskaper, bred publisistisk erfaring og at hun er en person som arbeider målrettet for å oppnå gode resultater. Hun er uten tvil en leder som har nødvendige kvalifikasjoner, erfaringer og egenskaper som skal til for å videreføre den fine utviklingen Nordstrands Blad har hatt blant lesere og abonnementer de siste årene, sier Nilsen.

Nordstrands Blad har fått flere priser, både i mediebransjen og internt i Amedia, for sin gode lokaljournalistikk og sine gode resultater, og har opplevd en sterk abonnementsvekst de siste årene.

– Nordstrands Blad er et tydelig eksempel på at det er mulig å lage en god og moderne bydelsavis i landets hovedstad, som skaper høy interesse og engasjement blant sitt publikum, sier Morten Nilsen 

June Marie Westerveld begynner i stillingen i mars 2023.

Kontakter

Ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad, June Marie Westerveld, telefon 922 78 827

Styreleder i Nordstrands Blad, Morten Nilsen, telefon 911 89 719

Bilder

June Marie Westerveld ny ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad.
June Marie Westerveld ny ansvarlig redaktør i Nordstrands Blad.
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier to millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg pressemeldinger fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom