TV 2

Julens innhold på TV 2

Del

Alt legges til rette for å sette det norske folk i den riktige julestemningen når TV 2 viser filmer, julespesialer og julekalendere i desember.

TV 2 / Espen Solli
TV 2 / Espen Solli

Julen hos TV 2 er fullspekket av godt innhold som skal bidra med å få seeren i julestemning. Vi får endelig et kjært gjensyn med «Vazelina Hjulkalender», en julekalender vi ikke har sett på skjermen siden 2009. Den splitter nye dramasatsningen «Julestjerna» med blant andre Odin Waage, Ameli Agbota, Hkeem, Hilde Lyrån og Håvard Bakke har premiere, og vi kan by på flere julespesialer. «LEGO Masters: Kjendisenes julespesial», «Sofa julespesial» og «Truls à la Hellstrøm: Julespesial». Vi byr på en direktesendt humoraksjon sammen med kjente fjes, og «God jul Norge» er på skjermen 23. og 24. desember. 

I tillegg til «Vazelina Hjulkalender» får vi et gjensyn med «The julekalender», «Julefergå», «Tinka og Kongespillet», og «Tinkas Juleeventyr» for å telle ned dagene til julaften.

I år igjen viser vi kjente, kjære og klassiske julefilmer som for mange er blitt tradisjoner i julen. På planen er blant annet alle filmene av «Olsenbanden» og «Olsenbanden jr», «Love Actually», «The Holiday», «Grinchen» og de klassiske filmene fra Caprino. 

Julekalendere: 

«Tinka og kongespillet» fra 1.-24. desember

«Tinka og kongespillet» ble i fjor kåret til den beste julekalender siden 1992 av seerne, og serien mottok SVEND Prisen (danskenes Oscar) for beste danske dramaserie og beste danske skuespiller (Josephine Højberg). Julekalenderen bygger videre på «Tinkas juleeventyr» (2017), der Tinka fant ut at hun var halvt nisse og halvt menneske. Nå blir hun kronprinsesse, men så kommer ikke kongen hjem fra sin rundreise i Nissenes rike. Det utløser et kongespill, en kamp mellom en representant fra hver av rikets regioner. Tinka, som er den nye kronprinsessen, må stille.

«Tinka og kongespillet» vises fra 1. desember på TV 2 og på TV 2 Play. «Tinkas juleeventyr» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Play.

«Vazelina Hjulkalender» fra 1.-24. desember

Når julenissen faller ned gjennom et hull i ozonlaget og lander på høggeritomta til Eldar, Viggo, Høgger'n og Johnsen, sier ikke gutta nei til å reparere nissens slede som trenger nye magiske hjul. Men noen skumle fiender gjør alt for stikke kjepper i hjulene for våre helter, og dermed er forviklingene i gang.

«Vazelina Hjulkalender» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Play.

«Julefergå» fra 1.-24. desember

Kom i julestemning med julekalenderen «Julefergå» og bli med om bord på den litt spesielle fergen «MF Svelå».

«Julefergå» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Play.

«The Julekalender» fra 1.-24. desember

Julekalender med nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene.

«The Julekalender» vises fra 1.-24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Play.

«Julestjerna» fra 3. desember

I «Julestjerna» følger vi åtte artister som vi blir kjent med gjennom en sangkonkurranse. Hver og en av deltakerne bærer på sine hemmeligheter og historier, og når scenelyset slukkes viser det seg at det blir helt andre ting som blir avgjørende enn hvem som vinner. Etter hvert er det nestekjærlighet, varme, forelskelse og nærhet som gjelder.

«Julestjerna» vises på TV 2 Play fra 3. desember, og sendes på TV 2 19.- 22. desember.

Julespesialer:

«Sofa: Julespesial» fra 9. desember

Hjemme hos «Sofa»-deltagerne begynner julestemningen å senke seg og det kommenteres flittig på de tradisjonelle julefilmene, juletradisjoner og alt som hører julen til.

«Sofa: Julespesial» sendes på TV 2 og TV 2 Play 9. og 16. desember. 

«Humoraksjonen» 12. desember

TV 2 og UNICEF inviterer til «Humoraksjonen» - en direktesendt TV-sending til inntekt for UNICEFs arbeid for å samle inn penger til vaksiner i verdens fattigste land. Det blir en kveld med mye latter, god stemning, giverglede og fantastiske artister!

«Humoraksjonen» vises søndag 12. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.

«Truls à la Hellstrøm: Julespesial» 19. desember

Jula nærmer seg med stormskritt, og Truls og Eyvind er i full gang med juleforberedelsene. Pepperkakehuset skal fullføres, og Eyvind får kjørt seg når gutta skal gjenskape «Grevinnen og Hovmesteren». Men hvem lager den beste ribba? Dommeren er både streng, og ung.

«Truls à la Hellstrøm: Julespesial» sendes 19. desember på TV 2 og TV 2 Play. 

«LEGO Masters: Kjendisenes julespesial» fra 20. desember

Det er snart jul i LEGO Masters-studio, talentene har dratt hjem, mens kjendisene inntar studio. Fire kjente kjendispar skal kjempe om å bli julens beste LEGO-byggere. I første oppgave blir de utfordret i å gjenskape et juleminne og vi får være med på både kanefart i bryllup – og en bestemor som stjeler mandler. Medvirkende:Anders Hoff og Øyvind Rafto, Tiril Sjåstad Christiansen og Stian Lauritzen, Mari Maurstad og Malin Nesvoll, Niklas Baarli og Marte Bratberg.

«LEGO Masters: Kjendisenes julespesial» sendes på TV 2 og TV 2 Play 20. og 21. desember.

«God jul Norge» lille julaften 23. og julaften 24. desember

Lille julaften og julaften er Cathrine Fossum, Espen Fiveland og Wenche Andersen på plass og byr på julestemning fra Aker brygge. Det blir spennende gjester, musikk og julemat. Isabella Martinsen gir oss alt om juleværet. Finn Schjøll er på plass julaften for å gi oss inspirasjon til pynting av bordet.

«God jul Norge» vises 23. og 24. desember fra kl. 08.00 på TV 2 og TV 2 Play.

«Barnas tale» 31. desember

Årets utvalgte taler, som skal tale før både kongen og statsministeren, er Timian Heeren Tuastad. Timian er 11 år og kommer fra Bergen. Barn fra hele landet har sendt inn taler om tema de brenner for til Unicef. Barnas tale-komiteen har enes om ett barn som skal få fremføre sin tale til hele nasjonen fra Rikssalen på Eidsvoll. Vi tar også et tilbakeblikk på barn og unges ytringer i året som har gått.

Julaften på TV 2:

24. desember er full av gode klassikere på TV 2. Dagen starter kl. 08.10 med «God jul Norge». Programmet ledes av Cathrine Fossum, Espen Fiveland og Wenche Andersen i studio. Fra 11.50 vises «God jul, mr. Bean», før Caprinos eventyrlige verden tar over skjermen kl. 12.35. Da vises «Gutten om kappåt med trollet», «Reveenka», «Sjuende far i huset», «Veslefrikk med fela», «Karius og Baktus» og «Askeladden og de gode hjelperne». Videre vises filmen «Askeladden - I Dovregubbens hall» fra 2017 kl. 14.45. Fra kl. 19.05 vies kvelden til filmer som «Jul i Flåklypa» og «I krig & kjærlighet».

Premierer:

«Petter og Svein stikker» fra 23. november

Svein har nå flyttet til Farsund, og lagt dagene på gata bak seg. Det tøffe livet har imidlertid satt sine spor, og med nyresvikt er Svein avhengig av dialyse flere ganger i uken. Hverdagen føles ofte tung på eldresenteret hvor han bor, og han lengter etter påfyll. Petter og Svein blir derfor enige om å legge ut på en «roadtrip» sammen for å fylle på med nye opplevelser.

«Petter og Svein stikker» vises på TV 2 og TV 2 Play fra 23. november. 

«Idrettsforeldre» fra 25. november 

I dette foreldre-konglomeratet, bor det mange humoristiske typer og karakterer som danner grunnlaget for mockumentary-serien «Idrettsforeldre». Komiker Henrik Elvestad spiller syv ulike mammaer og pappaer til barn og ungdommer som driver med ulike idretter. Vi blir med disse karakterene gjennom en sesong på 12 episoder, der de engasjerer seg i barnas idrettsprestasjoner. 

Alle episoder er tilgjengelige for strømming fra 25. november på TV 2 Play. Serien sendes også fra 23.-31. desember på TV 2.

«Hjerteslag» fra 29. november

I sesong 4 av «Hjerteslag» møter vi Mio (Thea Loch Næss) og Anders (Vebjørn Enger) ett år etter at Mio gjorde det slutt med Anders. Mio har fått det beste av to verdener, og kan veksle mellom å leke mor, far og barn med bestekompis Anders, og å være ung og fri på byen med bestevennen Katja. Anders på sin side har fortsatt ikke kommet over Mio, og venter i hemmelighet på at hun skal bli ferdig med å finne seg selv så de kan bli en familie igjen.

«Hjerteslag» sesong 4 har premiere 29. november på TV 2 Play. 

Filmer i julen:

«Olsenbanden» fra 20. desember

TV 2 Zebra viser alle de 14 klassiske filmkomediene med Egon, Kjell og Benny fra 20. desember.

«Olsenbanden»-filmene vises fra 20. desember på TV 2 Zebra. Filmene om «Olsenbanden jr.» vises fra 27. desember på TV 2.

«Flåklypa Grand Prix» 25. desember 

Til glede for både gamle tilhengere og nye generasjoner viser TV 2 Ivo Caprinos mesterverk fra 1975, «Flåklypa Grand Prix». Sykkelreperatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp - i tidenes bilrace. «Flåklypa Grand Prix».

«Flåklypa Grand Prix» vises 25. desember kl 19.25 på TV 2.

«Love Actually» fra 25. desember

Stjernespekket romantisk komedieklassiker om en rekke mennesker, relasjoner, og jakten på kjærlighet i London i juletider. Vi møter alt fra nye kjærlighetsforhold, lange ekteskap, varme vennskap, og selveste statsministeren som blir forelsket i en medarbeider. Richard Curtis har skrevet manus og er regissør for filmen som har blitt en fast juletradisjon for mange.

«Love Actually» vises 25. desember kl. 21.25 på TV 2 og 31. desember kl. 21.00 på TV 2 Livsstil.

«The Holiday» fra 22. desember

Romantisk suksesskomedie fra 2006 om amerikanske Amanda (Cameron Diaz) og engelske Iris (Kate Winslet) som begge har blitt sviktet av det de trodde var mennene i sine liv. Når de finner hverandre på et husbytte-nettsted bestemmer de seg for å bytte liv med hverandre i to uker - et hus i California mot en hytte i England. Byttet innebærer nye møter og uante følger. I andre roller finner vi Jude Law og Jack Black.

«The Holiday» vises 22. desember kl. 21.00 på TV 2 Livsstil og 23. desember kl. 22.45 på TV 2. 

Andre filmer for familien

TV 2 sørger for å vise mange filmer for hele familien i julen. «Astrid Lindgrens jul», «Jul i vennebyen», «Snekker Andersen og julenissen», «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa», «Elf», «Bohemian Rhapsody», «Doktor Proktors prompepulver» og «Askeladden i Soria Moria slott» for å nevne noen. TV 2 Livsstil sender julefilmer i hele desember.

Hver eneste dag i hele desember får du julefilmer ca kl. 12.00, 14.00, 19.00 og 21.00 på TV 2 Livsstil. 

Kontakter

Håvard SolemSenior PR- og medierådgiver

Pressekontakt for Norges nye megahit, Skal vi danse, The Voice, Allsang på grensen, Gullruten, TV 2 Sporten og TV 2s høstlansering.

Tel:+47 934 35 922hvl@tv2.no

Nina EnghPR- og medierådgiver

Truls á la Hellstrøm, Bloggerne, Funkyfam, God morgen Norge, Martine vil bli politi og barne-tv Oiii.

Tel:+47 916 05 816nina.engh@tv2.no

Siril Vatne MelingPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Kompani Lauritzen, Skal vi danse, Norges nye megahit, Hjerteslag, Petter og Svein stikker og Etter lørdag.

Tel:+47 970 43 166siril.vatnemeling@tv2.no

Trine SolbergPR- og medierådgiver

Pressekontakt for God kveld Norge, Humoraksjonen, 5 i uka, Tid for hjem, Tid for hage, og internasjonale serier.

Tel:990 28 489trine.solberg@tv2.no

Unn Grethe BergePR- og medierådgiver

Pressekontakt for Jakten på kjærligheten, Sporløs og Hver gang vi møtes, Sofa, Annerledes.

Tel:+47 924 03 867ugb@tv2.no

Bilder

Dokumenter

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom